avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii persoana decedata
Discuție deschisă în Executare silită

datorii persoana decedata

tatal meu a avut la cosmote doua abonamente. In anul 2009 unu din ele nu a mai fosy platit deoarece suma era f mare. cam dupa un an o firma e recuperari a inceput sa trimita scrisori de intimidare. Mentionez ca in mai 2011 tatal meu a decedat, eu am anuntat firma dar ei continua sa trimita scrisori cu executare silita si sa o terorizeze pe matusa mea cu tel. Le-am spus celor d la firma de recuperari (topholding) ca sunt dispusa sa achoit datoria dar fara dobanda care in 2 ani este de 6 ori cat factura dar ei nu vor. Eu in orice caz am inceput sa achit de 2 luni cate 1 suta ron pe luna ptr ca eu nu am servici si nici mama mea. Ce se poate intampla?Continui sa platesc lunar aceasta sumasau oricum pot sa ne dea pe noi in judecata ptr executare silita?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:01, 4 Februarie 2012
in nici un caz nu ar fi trebuit sa achitati ceva ce nu datorati... Dvs nuati acceptat calitatea de mostenitor al unchiului dvs de aceea, nici nu trebuie sa achitati o datorie... la fel si matusa... oricum firma respectiva de recuperari nu poate executa nimic pentru ca nu are nici un fel de titlu executoriu
tatal meu nu a platit si a deceaday.eu nu mam formulat bine.cand am anuntat firma de recuperari k a decedat am sunat de pe tel matusii mele si dat fiind ca e singuru nr de tel care il au o suna tot timpu..eu sunt curioasa daca pot sa execute silit bunurile mele ptr ca sunt fiica si daca continui sa achit.lunar o parte din datorie mai pot face demersuri ptr executare silita...scuzayi ortografia..tst de pe tel
Asa procedeaza firmele de recuperare. Merg la intimidare.
Ce e de facut, dupa parerea mea, a unuia care a trecut printr-o situatie similara.
1. Blocati accesul la apelarea telefonului matusii dv.
2. Pt. executarea silita, cu care ameninta, firma de telefonie trebuia sa cedeze oficial dreptul de recuperare catre firma de recuperare.
3. Firma de recuperare trebuia sa-l notifice pe tatal dv despre cesionarea drepturilor de recuperare catre firma recuperatoare si sa-i notifice toate datoriile acumulate, prin executorul judecatoresc sau scrisoare recomandata cu raspuns platit;
Daca cei de la firma de recuperare insista, inseamna ca in acest stadiu au ajuns.
4. Pentru a incepe procedura de executare silita, va trebui ca firma recuperatoare sa cheme in judecata pe tatal dv. Cum tatal dv a decedat, va trebui sa cheme pe toti mostenitorii. Titlu au, deoarece contractele de telefonie mobila se pare ca tin loc de titlu.
5. Cu acest titlu, firma recuperatoare trebuie sa mearga in instanta si sa ceara incuviintarea executarii silite a debitorului, care este tatal dv.
6. Daca nu s-a dezbatut mostenirea, va trebui sa provoace iesirea din indiviziune, inainte de a cere incuviintarea executarii silite.
Concluzia: daca sunteti singura mostenitoare, pana la urma tot va trebui sa platiti.
Deschideti o corespondenta( cu AR) in care sa le propuneti plata in rate, pentru o suma pe care sa o negociati, dar care sa ramana fixa. Daca nu vor fi de acord, aceasta va fi o "proba" care va poate ajuta intr-o eventuala actiune in instanta, judecatorul putand diminua penalizarile. Si continuati sa platiti in rate, cel putin pana la lichidarea datoriei efective, fara penalizari.
Pe acest forum exista chiar o discutie cu privire la datoriile neachitate, unde ideea este ca firmele de recuperare, daca suma de recuperat este mica, sfatuiesc creditorii sa renunte. Depinde daca doriti sa va asumati riscul.
Fac precizarea ca nu sunt avocat dar am trecut printr-o situatie similara.


Precizare. Bunurile dv pot fi urmarite silit numai daca ati dezbatut mostenirea si sunteti singura mostenitoare.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc ptr raspunsuri.eu oricum o sa continui sa platesc aceasta suma in cazul in care voi gasi ceva d lucru voi plati mai mult. ca mostenitori mai este si mama mea..inca nu sa facut succesiunea dar mai am o intrebare: dak se deschide un proces pe numele tatalui meu noi ce am putea face? conteaza.in fata instantei ca incerc sa platesc chiar dak suma care o platesc lunar nu e asa mare? (debitul este de 1100 lei dar in doi ani de dobanda s-a ridicat la 6000 lei?) eu oricum nu voi plati toata dobanda k e exagerat
Mama dv mosteneste 1/4 din masa succesorala. Deci si ea este chemata la achitarea debitului lasat de tatal dv. Asa cum am spus, unii judecatori tin seama de buna credinta a debitorilor. Insa nu este obligatoriu. Penalizarea este inscrisa ca si clauza penala in contractul semnat de tatal dv. Deci, sunteti buna de plata, atat dv cat si mama dv, proportional cu mostenirea.
Am totusi speranta ca, cu un ton conciliant, puteti "cadea la pace" cu firma de recuperare.

Alte discuții în legătură

Notificare de plata LORINA75 LORINA75 BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT : am primit de la o firma de recuperare credit aceasta notificare cu o neplata ptr abonament telefon care cred ca este ... (vezi toată discuția)
Executare silita mostenire anabella27 anabella27 Buna seara am si eu o intrebare...Tatal meu a decedat in urma cu 3 ani. Mie, fratelui meu si mamei mele neau ramas o masina dacia 1310 si un apartament. S-a ... (vezi toată discuția)
Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)