avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu coincide prenumele
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu coincide prenumele

Buna ziua si bine v-am gasit! In perioada 1993-2007 am locuit cu chirie intr-un apartament care ulterior a fost inchiriat altei famili.Contractele pt furnizarea cu energie electrica,gaz si apa au fost si inca sunt pe numele meu.Cand am predat acel apartament am dovedit proprietarului ca sunt la zi cu cheltuielile de intretinere urmand sa reziliez respectivele contracte pt a nu intervenii litigii cu noii proprietari.Acum 7 zile am primit o citatie de la tribunal prin care mi se aduce la cunostinta ca suntdat in judecata de catre firma furnizoare de apa pt neachitarea sumei de 1.000 lei apa consumata si 1.200 lei penalitati.Sunt ferm convins ca in cazul in care nu reusesc sa ajung la o intelegere cu noii chiriasi in ceea ce priveste cui ii revine sa achite datoria eu voi fi cel care va trebui sa plateasca.Insa am descoperit (zic eu) o neregula.Anexat la citatia respectiva am primit si o copie a contractului semnat intre mine si firma respectiva. In loc de prenumele meu este trecut un alt prenume.....adica in loc de Ionescu Cristian Gabriel este trecu Ionescu Gabi ....mai exact contractul este semnat de Ionescu Gabi si Apa grup.In rest toate datele privind CNP si CI sunt ale mele.
Intrebarea:
- Credeti ca se poate numi viciu de procedura si atat timp cat nu este numele meu sa reusesc sa nu fiu obligat sa platesc aceste sume?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
the_jackal, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:39, 27 August 2010
NU, nu este niciun "viciu de procedura".
Cata vreme celelalte date (cnp, ci, adresa) si mai ales SEMNATURA de pe contract sunt ale dvs., contractul este deplin valabil (mai ales ca l-ati si executat o vreme).
Aparati-va in instanta si administrati probe in sensul ca d-voastra nu mai locuiti acolo din 2007; eventual chemati in garantie noii chiriasi.
avocat Cristina Popescu
@the_jackal

Formulati o cerere de chemare in garantie a proprietarilor imobilului aflat in discutie, pentru motivele aratate anterior, de dvs.Anexati si actul in baza caruia ati fost imputernicit sa semnati contractul privind furnizarea utilitatilor.

Nu stiu cum ati reusit sa incheiati contractul de furnizare apa pe numele dvs., deoarece in mod legal, acesta se incheie cu proprietarii imobilului care beneficiaza de aceste servicii.

Va trebui sa si timbrati aceasta cerere de chemare in garantie (taxa de timbru/timbrul judiciar fiind cea achitata de catre reclamanta pentru cererea principala).

Daca nu ati reziliat la timp contractul in cauza, acum trebuie sa suportati consecintele juridice.Nu stiu de ce oamenii nu se bucura atunci cand platesc facturi, desi au beneficiat de serviciile respective...probabil ne-am obisnuit doar sa primim nu sa si dam...imi pare a fi o chestiune de mentalitate gresita.

Verificati, totusi daca debitul este actual...sau este din 2007 deoarece, posibil ca dreptul la actiune al creditoarei, privind acest debit, sa fie prescris.

Referitor la viciul de procedura, aveti dreptate.Daca se va da o hotarare impotriva dvs., numele fiind altul, sau incomplet, decat cel din C.I., hotararea nu va va fi opozabila.

Juridic, cel putin, Ionescu Cristian Gabriel, nu este una si aceeasi persoana cu Ionescu Gabi iar mie imi pare a fi , procedural vorbind, o lipsa a calitatii procesuale pasive a dvs.:), dar este doar parerea mea!

Obs. : Stergeti va rog, din mesajul dvs., denumirea societatii implicate in discutie, Regulamentul de postare in forum, prevede faptul ca aici se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Dna Cermak Gruianu are dreptate, fraza subliniata de dumneaei este corecta, iar sfaturile extrem de utile.

Ca sa imi justific opinia de mai sus: eu sustin ca "Ionescu Gabi" nu este un viciu de procedura al contractului, adica acea mica greseala de nume nu face contractul nul, si nu va exonereaza de a-l mai executa.

Daca insa greseala de nume, Gabi in loc de numele complet si corect, se ... perpetueaza si in actele din proces, atunci nu mai este atat de clar ca nu e un viciu de procedura (atunci va fi dicutabil daca este doar a mica eroare materiala, sau o ditamai ... alta persoana)

Citatia pe ce nume este?

Oricum, ceea ce vroiam sa va transmit este sa nu mizati totul pe aceasta greseala, in conditiile in care realitatea arata ca dvs. suntei titularul acestui contract.
Va multumesc pt ajutorul dat si imi cer scuze pt greseala facuta scriind numele firmei respective.Am rectificat greseala.
Citatia a fost trimisa pe numele Ionescu Gabi la adresa la care eu am locuit pana in 2007.Din 2007 am alta adresa in buletin.Am recitit copia contractului anexat la citatia respectiva si am observat ca am gresit cand am zis ca CNP si CI corespund.Nici macar nu sunt trecute.Deci ca parti contractante sunt trecute firma respectiva si Ionescu Gabi la care mai sunt trecute doar datele de domiciliu unde si cestea au mici incorectitudini.Mentionez faptul ca acest contract a fost intocmit fara ca eu sa fiu de fata la momentul respectiv deoarece firma respectiva a preluat activitatea si abonatii de la o alta firma si probabil au gresit la intocmirea lui.

Alte discuții în legătură

Garantie nerestituita, posibila evzaiune fiscala, anaf Iamyou Iamyou Buna ziua! Apelez la dvs. cu speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Doresc sa depun o sesizare la ANAF impotriva fostilor proprietari carora le-am fost ... (vezi toată discuția)
Datorii la utilitati - personale sau la bransament? Proprietar-cta Proprietar-cta O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent. Dupa 2-3 ani, chiriasii au ... (vezi toată discuția)
Tzeapa chirias doctorATU doctorATU Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru ... (vezi toată discuția)