Buna ziua.
Am achizitionat in urma cu un an din magazinul Real din Craiova un televizor plasma LG de 106 cm. In momentul de fata, produsul respectiv are anumite probleme de software, iar cei de la reprezentanta LG Romania au fost de acord sa-mi faca negatie pentru televizor. Problema care apare este ca cei de la magazinul Real refuza sa returneze suma de bani aferenta televizorului si ma obliga sa cumpar un alt produs similar din magazin de banii respectivi. Este legal sa faca asa ceva? Nu ar fi normal sa-mi returneze banii si sa pot cumpara produsul din alt magazin? Nu de alta, dar cei de la Real au o oferta foarte restransa de produse (LG si Philips) si eu as vrea sa ma orientez spre Panasonic sau Sony pe care ei nu le comercializeaza.
Imi puteti spune va rog daca, conform legii, sunt obligat sa cumpar din acelasi magazin sau pot sa primesc banii inapoi?
Va multumesc anticipat.
nu contravine legii ceea ce v-au propus. in cazul in care nu va place nicio oferta de la ei atunci puteti solicita contravaloarea in bani. daca va refuza le puteti face sesizare la OPC.
Problema este nu ca mi-au propus sa cumpar de la ei, ci ca le-am spus in mod explicit ca nu am gasit nimic in oferta lor si ca vreau banii inapoi si au zis ca asta este politica magazinului si ca nu returneaza banii. Asta nu este ilegal?