avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general autorizatie pentru un site cu anunturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

autorizatie pentru un site cu anunturi

Buna ziua, va rog spuneti-mi daca am o intrepridere individuala neplatitoare de TVA in al carui certificat constatator este trecut " 4791-comert prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet" este legal sa imi construiesc un site cu postare de anunturi imobiliare , contra cost

nu sunt foarte lamurita, daca pentru anunturi online exista un alt cod CAEN...

de asemenea activitatea "4791-comert prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet" este trecuta doar in certif constatator, nu si pe CUI (unde am alta activitate)


multumesc anticipat tuturor! :D
Cel mai recent răspuns: valentina370 , utilizator 16:02, 24 August 2010
trebuie in primul rand sa va schimbati si CUI ul..in al doilea rand, site ul trebuie sa il inregistrati la ORDA ca proprietatea dvs si dupa aceea va fi legal.. in privinta codului CAEN, e bun ptr vanzare dar ar trebui sa aveti trecuta si activitatea agentiilor imobiliare ca activitate
daca doresc sa fac o alta intreprindere individuala, pe alt nume de data asta, pot infiinta daca nu am facultate economica? am in schimb o diploma d econtabil recunoscuta de Ministerul Muncii si Educatiei

iar pe CUI trec ambele coduri CAEN, activ imobiliare si comert pe internet? ma refer, ca sa pot face site-ul


multumesc frumos
Este incorecta informatia cu ORDA: nu trebuie sa inregistreze nimic la ORDA, doar la OSIM daca doreste sa dezvolte o marca (brand). In rest poate sa dezvolte ce fel de aplicatie web doreste.
A, daca doreste sa inregistreze codul scris, atunci da - trebuie sa mearga la ORDA pentru a-si proteja proprietatea intelectuala.

In privinta CUI-ului: nu inteleg cum de se poate sa ai informatii diferite pe CUI si pe certificat.
Ca si clasa de CAEN, trebuie sa inregistrati urmatoarea:
- 631 Activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
Aceasta include:
- 6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe
- 6312 Activitati ale portalurilor web

A, si daca prelucrati date cu caracter personal (CNP, date de identificare gen seris si numar CI) ar trebui sa va inregistrati la Avocatul Poporului ca prelucrator de date personale (detalii aici: [ link extern ] / )
multumesc mult. asadar, daca am diploma de contabil in urma unui curs avizat de M. Muncii , pot infiinta o intreprindere individuala?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pentru intermediere vanzari online costi4 costi4 Buna ziua, ma intereseaza ce cod CAEN trebuie pentru a intermedia vanzari pe internet. Este posibil ca o PFA sa aiba 2 coduri CAEN diferite. Pentru ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare spatiu pe site miniabc miniabc Buna ziua, am o firma a carei activitate principala este comertul electronic (4791) pentru ca am un magazin online cu produse pentru copii. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Site anunturi cristivstan cristivstan Buna ziua, Sunt PFA si am urmatoare coduri CAEN: - 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe (activitate principala) - ... (vezi toată discuția)