avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizare curatenie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizare curatenie bloc

Revin cu alte 2 intrebari, sper ca ultimile: la asoc mea s-a pus o taxa pe neprezentarea la curatenia din jurul blocului de 30 lei/ familie. De fiecare data curatenia se face intr-o zi lucratoare, intre orele 16- 17. L-am rugat pe administrator sa fixeze o zi de weekend, sau alt interval orar, intrucat eu lucrez nu pot ajunge la aceasta curatenie si nu am chef sa platesc de fiecare data taxa. Nu s-a schimbat nimic. As putea face ceva in privinta asta?
A doua intrebare: cheltuielile cu salariile administratorului si femeii de serviciu se calculeaza pe nr de persoane, cheltuielile cu renovarile si reparatiile pe scara blocului (montare de interfon, zugravit) se impart la nr de familii. Eu platesc pentru 3 persoane (eu + 2 caini) femeia de serviciu, administratorul, salubritatea si curentul pe casa scarii. La montatul interfonului am platit suma egala cu restul familiilor de pe scara, iar la zugravit am platit 20 lei/ luna, celelalte familii au platit cate 30 lei. Eu am o garsoniera de 15 mp (fosta uscatorie), in restul blocului sunt ap de 3 si 4 camere. Pana sa descopar acest forum nu am stiut de cota parte indiviza si nu mi-am pus problema ca asociatia nu ar fi corecta fata de mine (desi as fi avut motive: cand era vorba sa se mansardeze blocul si-au dat seama ca mi se cuvine o f. mica parte in comparatie cu ei). In concluzie va pun aceeasi intrebare: ce as putea face, in caz ca rationamentul meu e corect si aceste plati ar fi trebuit sa se faca in fct de cota parte ind.?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:59, 27 August 2010
Contractele trebuie sa fie semnate din partea asociatiei de catre presedinte, asa ca nu e onorifica deloc aceasta functie.
Atentie! Nu administratorul trebuia sa fi semnat acele contracte.
Stampila trebuie sa stea la presedinte deoarece el raspunde pentru tot ce este stampilat cu ea.
Administratorul este un angajat al asociatiei, nu "tartorul sef" si trebuie sa inceteze aceasta inversare de ierarhie, daca vreti ca treburile in asociatie sa se desfasoare conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli asociatie de proprietari cristinam28 cristinam28 Buna ziua, Sunt Administrator la o Asociatie de Poprietari si am cateva nelamuriri referitoare la repartizarea cheltuielilor comune.As dori confirmarea daca e ... (vezi toată discuția)
Se plateste liftul chiar daca apartamentul nu este locuit? daniela florina daniela florina Buna ziua Ma intereseaza cum se imparte plata pentru service-ul liftului, adica daca factura de intretinere a liftului de imparte la toti proprietarii ... (vezi toată discuția)