avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, Competenta - Legea Statului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, Competenta - Legea Statului

Soţia a devenit şi cetăţean Italian. După 8 ani de conveţiuire în mod fraudulos soţia împreună cu minorul se întorc în România, refuzând să mai reia conveţuirea cu soţul în italia. În atare situaţie Soţul înainteaza in italia o actiune de separare de divort aflat pe rol si in prezent iar sotia dupa trei ani de zile intenteaza o actiune o actiune similara de divort in romania in raza instantei domiciului sau actual.
Intrebarea:
Este competenta instanta romaneasca in atare situatie sa judece divortul in temeiul art 607 C.pr.civ ori potivit art. 20 Legea 105/1992 legea aplicabila ar fi legea statului italian pe teritoriul caruia partile au avut domiciliul comun, ambii fiind si cetateni italieni la ora actuala, respectiv legea nationala comuna?

Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:34, 24 August 2010
ambele instante sunt competente sa judece divortul, mai ales daca certificatul de casatorie a fost inregistrat si in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Informatii despre divort geany21na geany21na buna ziua. va rog din suflet daca puteti sa imi dati un raspuns . eu sunt casatorita de 8 luni in italia cu uncetatean italian, dar lucrurile nu merg bine si ... (vezi toată discuția)