avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salariu sub cel minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salariu sub cel minim pe economie

Buna ziua. In luna mai 2010 societatea comerciala la care lucrez a redus salariile tuturor angajatilor cu 20%. Inainte de aceasta data, aveam un salariu egal cu cel minim pe economie. Nu a fost intocmit un act aditional la CIM, ci doar o lista care cuprindea numele angajatilor si semnatura prin care erau de acord cu reducerea. Este legala aceasta reducere in cazul meu? Lista respectiva are vreo valabilitate legala?
Multumesc.
Cu consideratie,
Eduard
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 23:12, 24 August 2010
modificare clauzelor inscrise in CIM se face prin act aditional (in scris), mai ales in ceea ce priveste acordarea drepturilor salariale. lista de care vorbiti nu are valoare juridica, legala.
Faceti sesizare la ITM.

HG nr. 1051/2008 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata
Art. 2. - Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 600 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2009, reprezentand 3,529 lei/ora.
Art. 5. - (1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut de art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim si contractul colectiv de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca s-a majorat salariul minim pe economie incepand cu 1 ianuarie 2009 si cu cat? Si inca o problema: avem un contract ... (vezi toată discuția)
Salariul minim de baza magdalena_ursu magdalena_ursu Buna ziua! Am si eu o nelamurire: ce inseamna (sau ce cuprinde) salariul minim de baza? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salarii si contributii ContSters70070 ContSters70070 Am nevoie urgent de ajutor. - Care au fost salariile minime pe economie incepand cu data de 01.01.2005 pana in prezent si temeiul legal (Lege, HG, OUG, CCM... ... (vezi toată discuția)