avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de reprezentare in instanta pe Legea 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de reprezentare in instanta pe Legea 221/2009

Am un bunic care a fost deportat in Rusia in timpul razboiului, si ar intra sub incidenta Legii 221/2009. As dori sa obtin despagubiri pentru el, pentru perioada pe care a petrecut-o in lagarul de munca fortata. Am apelat la un avocat si acesta mi-a spus ca ma va reprezenta in instanta si imi va lua cazul numai dupa ce vom semna un contract. Poate el sa ma reprezinte in toate fazele de judecata, si in prima instanta si in apel si in recurs, prin acelasi contract? Si imi poate impune un onorariu de succes (adica, din cate am inteles eu, ar fi un procent de 10% din despagubirile pe care le va obtine, iar in cazul in care nu va castiga procesul, eu nu-i voi plati nimic). Va intreb - e posibil asa ceva? E ok sa semnez un astfel de contract? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:39, 25 August 2010
Este vorba de contractul de asistenta juridica pe care trebuie sa il incheiati cu avocatul pentru a va reprezenta in fata instantei de judecata. In baza acestui contract, avocatul va completa o delegatie avocatiala pe care o va depune la dosarul cauzei pentru prima instanta. Ulterior, va fi necesar sa semnati alt contract pentru apel, in cazul in care va fi nevoie si aveti interes sa introduceti o noua actiune in apel.
Aha, deci se semneaza 3 contracte diferite cu avocatul... Pentru ca, din cate am auzit, Statul face si apel si recurs, pe Legea 221. Si in legatura cu onorariul? E posibila o asemenea clauza in contract? Eu daca ma "razgandesc" si incasez banii de despagubire la sfarsitul procesului, si lui nu-i mai dau nimic? :)
contractul respectiv este executoriu de drept.. dvs nu veti putea sa va incasati sumele pana nu va platiti avocatul
Laurentiu_Andronic a scris:

Eu daca ma "razgandesc" si incasez banii de despagubire la sfarsitul procesului, si lui nu-i mai dau nimic? :)

Sunteti ori naiv, ori exagerat de tupeist.
Pai cereti sfaturi de la avocati cum sa inselati avocatii???:hammer:
Nu sunt nici de una nici de alta, doar ca mi s-a parut ciudat acel "onorariu de succes". Eu stiam ca avocatul trebuie platit inainte. Asa, in cazul meu concret, sa presupunem ca eu dupa apel, din diverse motive, ma razgandesc si nu vreau sa mai continui procesul si cu faza recursului. Asta nu ar insemna ca avocatul meu ar ramane neplatit pentru munca depusa in prima instanta si apel? Sincer eu nu am mai auzit de asa ceva, si mi-a fost oarecum sa-l intreb chestiunile astea pe avocat, de aceea am preferat sa intreb aici.

Alte discuții în legătură

Renuntare contract asistenta juridica / reprezentare in fata instantei alex808 alex808 Am un contract de asistenta juridica incheiat cu un avocat pt reprezentare in instanta. Nu se specifica nicaieri in contract modalitatea prin care pot renunta ... (vezi toată discuția)
Contract asistenta juridica ContSters203313 ContSters203313 Buna seara! Cand apelezi la un avocat, clar ai incredere in corectitudinea acestuia, iar bunele intentii, ale acestuia, nu se pot pune la indoiala, ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)