avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Somer...deci nu plateste PA?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Somer...deci nu plateste PA?

Buna seara,

Suntem divortati din aprilie, fostul sot nu mai lucreaza din mai, adica e somer...Sentinta o avem din iunie si pensia alimentara inca nu a sosit...

In sentinta e specificat faptul; ca ar trebui sa plateasca pensia alim retroactiv, mai precis, de cand a introdus actiunea de divort...

Deci, as avea cateva intrebari:

fiind somer, poate sa se eschiveze de la plata pensiei alimentare retroactive?...Mentionez faptul ca, din cate stiu, nu a depus la dosar copie de pe sentinta de divort...In acest caz, ce-i de facut?..Sa merg eu sa las o copie?

va multumesc!

Cel mai recent răspuns: danaru , utilizator 15:51, 25 August 2010
Nu se poate prevala de calitatea de somer pentru neplata pensiei caci ar comite o infractiune.Cel mai indicat ar fi ca dv. sa va adresati cu o cerer ca din indemnizatia de somaj sa ii retina pensia
Sentinta de divort nici nu se depune la dosar.... Pentru recuperarea sumelor datorate cu titlu de pensie de intretinere trebuie sa puneti in executare hotararea. Puteti face o cerere la instanta prin care sa aduceti la cunostinta faptul ca acesta este somer si sa solicitati infiintarea popririi.
Multumesc ptr raspunsuri!

Deci, inteleg ca e nevoie de un drum si la judecatorie ptr a depune acea cerere...Nu e suficient sa las cererea doar la somaj?...
Doar asa voi avea sanse sa primesc si pensia retroactiva de pe ultimele 10 luni?...

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara intarzie ADANNA ADANNA As avea si eu cateva intrebari, va rog frumos. - In cat timp ar trebui sa primesc pensia alimentara?... ma refer si la cea retroactiva...Sentinta a sosit in ... (vezi toată discuția)
Voi primi vreodata pensia alimentara sau nu? ADANNA ADANNA Sunt divortata din aprilie anul trecut, am in custodie 2 copii minori, iar ex-sot nu le-a mai platit copiilor de 3 luni pensia alimentara. Un an de zile, cat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)