avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

buna ziua! detin un teren in afara Bucurestiului si am nevoie de sfatul dvs. Un vecin de pe o latura a terenului, imi cere semnatura pe motiv ca trebuie sa isi faca cadastrul iar acest vecin incearca sa ia de la toti vecinii lui de teren, o hartie semnata de fiecare dintre noi, prin care sa recunoastem ca nu ne-a incalcat proprietatea.
este firesc cand faci cadastrul, sa ceri semnatura de la toti vecinii ca nu le-ai incalcat proprietatea, ce se petrece? cumva si-a gasit mai mult teren decat in acte si oare din acest motiv cere hartia cadastristul???

multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 08:04, 26 August 2010
este o procedura fireasca in cazul in care din masuratori a reiesit o toleranta de pana la 5% (diferente de masuratori). Procedura este reglementat de Legea cadastrului.
eu va sugerez sa nu va dati acordul pana nu aveti dvs cadastrul facut pt propriul teren.
NU. nu va dati acordul pentru nimic in lume.
Mergeti si dvs. paralel cu cadastru.
EU am facut =prostia asta= si acum sunt in proces de granituire cu " bunul "meu vecin.
Facerea de bine.....X-(
Doamna Silvia are dreptate.
O ruda si-a intabulat terenul acum cativa ani, iar acum cand am facut si eu intabularea am descoperit ca situatia de pe teren nu corespunde cu cea din acte. Ruda noastra nu a avut nici o pretentie in ce priveste cei cativa mp de teren in discutie, dar a cerut sa-i refacem cadastrul pe cheltuiala noastra.
Ca sa va lamuriti mai bine cititi Ordinul nr. 134 din 26 martie 2009 emis de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate cadastrata. posibile solutii. Alkaid Alkaid Buna ziua. Problema este urmatoarea. Sunt proprietar al unui teren intravilan intr-o localitate din Valcea, dobandit prin mostenire. Anul trecut am efectuat ... (vezi toată discuția)