avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Sunt insarcinata si lucrez cu cm pe perioada determinata,adica pe 31 sept imi expira contractul,iar eu ar tb sa intru in prenatal pe 10 sept.Aangajatorul a fost de acord sa-mi plateasca un concediu medical pana pe 10 sept iar apoi sa intru in prenatal.Este legal,pot beneficia si de indemnizatia de crestere copil?mentionez ca nu mi-a fost prelungit CM.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale (pe 30 septembrie - luna sept. nu are 31 de zile).
2. Angajatorul trebuie sa va plateasca concediul de maternitate pana la 30.09.2010 dupa care il plateste Casa de Asigurari de Sanatate sau Agentia de Somaj daca intrati in somaj.
3. Indiferent cum veti proceda, la terminarea concediului de maternitate veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri profesionale supuse impozitarii (CIM) si/sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate).
multumesc pt raspuns dar din greseala am scris ca-mi exp cm pe 31 sept.,imi exp pe 31 august.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre/postnatal prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Lucrez in invatamant de 2 ani, ca profesor suplinitor calificat, deci cu un contract pe perioada determinata. Contractul meu se termina pe data de ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Clarificare indemnizatie crestere copil la angajare pe perioada determinata popei popei Buna ziua, Va rog frumos ajutati-ma cu raspunsuri privind indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca am in derulare un contract de munca pe durata ... (vezi toată discuția)