avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare bilet la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

executare bilet la ordin

as avea si eu nevoie urgenta de ajutor
am avut un bilet la ordin refuzat in banca in valoare de 59.500 lei. din momentul refuzului in banca pana in prezent am mai achitat 12.000 lei, facand plati saptamanale. dar sapt asta creditorul meu s-a dus cu biletul sa l investeasca cu formula executorie. ceea ce as vrea eu sa stiu este daca se poate executa o suma mai mica decat cea inscrisa pe biletul la ordin, respectiv 47.500 cat mai am eu de plata si daca da ,iar el face executare pe toata suma adica 59.500, am vreo sansa cu contestatie la executare? daca judecatorul imi aproba contestatia, executarea se suspenda de tot sau ramane in vigoare doar pt suma reala pe care o mai am eu de achitat? daca eu sunt de buna credinta si platesc saptamanal o suma de bani pt a stinge tot debitul, ma mai poate executa? cfreditorul mai trebuia sa imi faca o factura de stornare in valoare de 6.300 lei, pt ca a umflat cursul la euro cand a facturat si a "uitat" sa ma anunte si pe mine, conform clauzelor contractuale. de fapt de aici s-a si ajuns in acesta situatie. eu refuzand sa platesc pana cand nu imi facea acea factura de storno. iar suma scrisa pe acel bilet cuprindea acesti 6.300 lei. am vreo sansa daca ii dau in judecata?
as asprecia un raspuns cat mai curand caci e foarte urgent
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ginacoseru , utilizator 15:46, 27 August 2010
In mod normal creditorul ar trebui sa ceara executarea silita doar pentru suma restanta. Daca nu face acest lucru aveti castig de cauza pe calea contestatiei la executare. Este in avantajul creditorului primeasca plati saptamanale decat sa treaca la executare silita cu conditia sa nu esalonati prea mult plata. Luati legatura cu creditorul si aratati-i ca sunteti de buna credinta. Daca nu reusiti sa va intelegi apelati la un avocat.
multumesc mult de raspuns. ma puteti lamuri va rog si cu contestatia la executare, ce inseamana mai exact? adica daca mi se accepta contestatia scap de tot de executare sau se va executa pana la urma suma corecta?
Contestatia la executare este o actiune in instanta in cadrul careia veti putea face dovada platii partiale. Executarea poate continua pentru suma corecta daca nu ajungeti la un consens cu reprezentantul creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare ngyanamaria ngyanamaria buna. am si eu o problema urgenta. urmeaza sa primesc somatia de la executor. intre timp am mai achitat 500 lei. vreau sa fac contestatie la executare. am vreo ... (vezi toată discuția)
Opozitie la executare raluca.raluca20 raluca.raluca20 Firma X emite mai multe bilete la ordin catre firma Y pentru garantarea platii unor facturi. In total este vorba de 30.000 lei. La scadenta biletelor la ordin ... (vezi toată discuția)
Executare silita andre75 andre75 Buna ziua Ca urmare a intarzierii de plata a unor rate, banca mi-a reziliat contractul (credit de nevoi personale fara garantie ipotecara). Am apelat la un ... (vezi toată discuția)