pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii schimb numele fetitei mele in varsta de 3 ani tinand cont ca el nu contribuie cu nimic la cresterea fetitei , pur si simplu nu il intereseaza , nici macar nu o viziteaza.multumesc anticipat
Buna ziua !
Este oarecum de inteles ceea ce vreti sa faceti insa , in primul rand, trebuie sa stiti ca fostul sot va avea calitatea de tata in continuare , indiferent de numele/prenumele purtat de copil . Cu alte cuvinte o sa vi se elibereze (eventual) un nou certificat de nastere nu noul nume al copilului dar rubrica "nume/prenume tatal copilului" va ramane aceeasi .
Daca totusi insistati in demersul dvs. , trebuie sa va adresati serviciului public comunitar de evidenta a persoanei de pe raza domiciliului dvs. pt inceperea demersurilor de schimbare pe cale administrativa a numelui copilului .
Alegere buna !
Va trebuie acordul tatalui minorei pentru a putea sa fie schimbat numele acesteia pe cale administrativa.
Mergeti la Starea civila unde a fost inregistrata minora si veti primi toate actele necesare efectuarii demersurilor, insa fara acordul tatalui nu se va rezolva.
In legatura cu pensia de intretinere va fi obligat in continuare sa plateasca.
Daca aveti o hotarare judecatoreasca si nu primiti pensie de intretinere contactati un avocat si incepeti demersurile.