avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cine nu plateste la restaurant??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cine nu plateste la restaurant??

Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc.
Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei recunosc ca nu au platit anunta ca vor platii intr-un viitor....incert(isi iau angajamentul ca vor plati). Intre timp patronul restaurantului face plangere penala pentru furt.( se poate??) ei ce au furat?
Intrebarea este: unde se incadreaza fapta,si ce fapta e?
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 23:29, 26 Octombrie 2007
Eu te asigur fapta de mai sus, pe latura obiectiva nu are nicio o treaba cu infractiunea de furt, adica "Luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamântul acestuia, în scopul de a si-l însusi pe nedrept..."

O sa revin si cu incadrarea juridica a faptei de mai sus.
Furt nu e, poate inselaciune.
Oricum patronul respectiv poate face plangere la politie cu ce considera el si in urma cercetarilor se poate da o alta incadrare a faptelor.
se incadreaza la abuz de incredere, most likely... oricum dificile chestiile astea...
Potrivit art.213 C.pen., infracţiunea de abuz de încredere constă în însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.

Pentru existenţa acestei infracţiuni este necesar, în primul rând, să existe un raport juridic între partea vătămată şi făptuitor, în temeiul căruia acesta din urmă dobândeşte detenţia bunului mobil şi, totodată, are îndatorirea să-l păstreze, să-l restituie la termenul şi în condiţiile stabilite ori să-i dea destinaţia indicată de cel de la care l-a primit.

Most unlikely... ca vreo instanta sa considere fapta de mai sus abuz de incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere rafaels rafaels b[b]]Subiect: ABUZ DE INCREDERE SUBSEMNATUL D.R. DOMICILIAT IN GR. AM O PROBLEMA,SI AS AVEA NEVOIE DE PAREREA UNOR PERSOANE: AM DEPUS LA POLITIA DIN GR. O ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)