avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca - recuperare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca - recuperare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma pentru care am fost angajat are sediul in alt judet decat judetul in care am eu domiciliu ( peste 200 km ). In acest caz, pentru a evita sa ma deplasez la sediul firmei, '' patronatul '' are obligatia de a-mi expedia cartea de munca prin posta ? Daca da : exista vreun articol, alineat....etc ? Daca nu are aceasta obligatie, care e calea cea mai sigura si legala pentru a-mi recupera cartea de munca fara insa a mai da ochii cu fostii sefi ?

P.S. : e vorba de o demisie pe care mi-am inaintat-o si in urma careia au cam iesit scantei....

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 19:43, 25 August 2010
Nu exista prevazuta in legislatia actuala aceasta obligatie a angajatorului de a va trimite prin posta carnetul de munca ...

Puteti lua legatura cu ITM-ul din judetul in care locuiti si sa le explicati ca nu aveti posibilitatea de a va deplasa la fostul loc de munca si sa-i roage pe colegii de la ITM-ul din judetul unde fostul angajator are sediul social sa va expedieze carnetul de munca pe adresa ITM-ului local de unde puteti sa vi-l ridicati.
va multumesc pentru promptitudine !

Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea cartii de munca. RaduCapraru RaduCapraru Am lucrat timp de 5 ani la o societate la care am incheiat activitatea prin demisie de comun acord. Aest lucru se intampla in mai 2009. nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Decizie incheiere c.i.m. neprimita so2ro so2ro Buna ziua, Firma pentru care am lucrat mi-a expediat prin posta decizia incheierii CIM. Lipsind din localitate, nu am putut ridica de la oficiul postal ... (vezi toată discuția)
1 decembrie 2010 lumirazvi lumirazvi Buna seara, am 2 intrebari: prima legata de cartea de munca - anul trecut mi-am dat demisia de la firma la care am lucrat si mi s-a spus ca voi primi cartea ... (vezi toată discuția)