Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incheiere C.I.M. neprimita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incheiere C.I.M. neprimita

Buna ziua,

Firma pentru care am lucrat mi-a expediat prin posta decizia incheierii CIM. Lipsind din localitate, nu am putut ridica de la oficiul postal plicul ce continea decizia, acesta fiind expediat inapoi catre expeditor. Firma refuza sa imi expedieze din nou decizia. Cum pot intra totusi in posesia ei, sau macar a unei copii, fara a ma deplasa la sediul firmei ( care e in alta localitate ) ? ITM are obligatia sa-mi expedieze o copie in cazul in care eu nu detin originalul ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 30 Octombrie 2010
Le puteti cere sa v-o trimita pe email si o listati dvs.sau prin fax
ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de angajatori si aflate in arhiva ITM-ului.
Firma nu vrea nicicum.
Conform legii cum pot intra cat mai repede cu putiinta in posesia acelei decizii ?
Puteti sa va dresati instantei de judecata sau depuneti o sesizare la ITM prin care le aduceti la cunostinta ca firma nu doreste sa va comunice decizia de incetare a raportului de munca.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Situatia e putin mai delicata : am depus cateva sesizari catre ITM-ul din raza angajatorului, dar, datorita pilelor, cunostintelor si relatiilor pe care angajatorul le are, nu s-a rezolvat nimic.

Alte discuții în legătură

Carte de munca - recuperare so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma pentru care am fost angajat are sediul in alt judet decat judetul in care am eu domiciliu ( peste 200 km ... (vezi toată discuția)
Decizie desfacere contract expediata dupa 6 luni angelamorga angelamorga Buna ziua! In data de: 01.06.2020 m-am angajat la firma unui prieten foarte bun de familie! luna de luna ma tot amanat cu plata salariului si a refuzat sa imi ... (vezi toată discuția)
Itm - carte de munca so2ro so2ro Buna seara, Am fost angajatul unei societati comerciale a carei sediu social este inregistrat in alta localitate decat resedinta mea. Contractul meu de ... (vezi toată discuția)