avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Buna ziua,

Am un teren fara acces la drumul public. Accesul este blocat de o parcela a vecinului, care nu vrea sa-mi acorde dreptul la servitute de trecere (aprox. 10 x 4 metri). Dupa ce l-am dat in judecata pt. obtinerea servitutii, vecinul a blocat imediat vechea intrare (cu poarta) cu gard de sarma ghimpata, in momentul de fata eu nemaiputand intra pe terenul proprietatea mea. In proces am cerut expertiza topografica (care a durat cca. 6 luni si continea 3 pagini scrise si vreo 2-3 schite #-o ). In expertiza s-a constatat ca terenul este un teren infundat, fara acces la vreun drum public si s-a aratat locul unde ar trebui sa fie servitutea de trecere, loc care a coincis exact cu sevitutea ceruta de noi. La ultimul termen de judecata ... cand practic totul era limpede pt. ambele parti (CULMEA !!!), chiar si pentru judecator ... dupa vreo 2 amanari "dubioase" de cate o saptamana a pronuntarii sentintei, vine si sentinta: "admite exceptia inadmisibilitatii actiunii, invocata din oficiu. Respinge ca inadmisibila cererea." :O
Ce este de facut in continuare ? Se poate obtine macar temporar acces la teren prin ordonanta presidintiala ? Nu se considera tulburare de posesie in sensul ca nu ma lasa sa ma folosesc de proprietatea mea ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DANIELA TONICA , Avocat 06:17, 26 August 2010
apel nu ati facut? din cate spuneti aveti doar o sentinta in prima instanta.
Formulati apel in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere robimichel robimichel Am un teren fara acces la drumul public. Accesul este blocat de o parcela a vecinului, care nu vrea sa-mi acorde servitute de trecere (aprox. 10 metri). Dupa ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere versus drum de acces lili ticala lili ticala In 1999 am obtinut o decizie definitiva de la Curtea de Apel pt servitute de trecere,intrucat casa si terenul sunt intr-un loc infundat ,fara alte cai de ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere atrejei atrejei daca nnu pot sa asigur sevitutea de trecere , prin asta insemnand sa imi demolez din casa , si fiind dat in judecata de cel din spate , are cum sa castige ... (vezi toată discuția)