avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INFIINTARE FILIALA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INFIINTARE FILIALA

Buna ziua
am si eu niste nelemuriri
-in actul constitutiv al unei filiale in Romania in care societatea mama este straina obiectul de activitate trebuie sa fie obligatoriu cel al firmei mame?
-poate cineva sa mi dea un model de hotarare AGA de infiintare filiala si un model de act constitutiv pentru filiala?
-daca firma mama este in China hotararea AGA o face in limba chineza si apoi o traduce in limba romana sau poate sa o faca si in Romania printr-un imputernicit ?
va multumesc cu mult respect
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:06, 26 August 2010
Nu este obligatoriu ca filiala sa aiba acelasi obiect de activitate ca societatea mama, deoarece filiala are personalitate juridica ;
- hotărârea organului statutar al societatii chineze privind participarea la constituirea unei filiale in Romania (original şi traducerea realizată de un traducător autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public). In aceleasi conditii trebuie sa fie si imputernicirea pentru cealalta varianta.
multumesc mult pentru raspuns si daca nu va suparati as mai avea o intrebare
-daca firma chineza are 2 asociati in actul constitutiv al filialei din Romania cum scrie
,, ..firma chineza ...,, reprezentata de domnii ...in calitate de membra fondatoare a filialei
sau trebuie sa se mai asocieze cu cineva din Romania sau poate aveti un model de act constitutiv pt filiala pt ca sunt putin in ceata
Cel putin unul din asociatii filialei( asociat persoana juridica) trebuie sa fie societatea din China. Nu este obligatoriu ca ambii asociati ai firmei chineze sa reprezinte societatea chineza. Poate sa fie unul dintre ei sau sa-si desemneze o alta persoana. Actul constitutiv este exact ca si al unei societati nou infiintate. Daca doriti pot sa va trimit un model dar pe mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru in romania deschis de o societate cu sediu in spania mare mare As vrea sa stiu ce acte am nevoie pentru a deschide un punct de lucru,deoarece mi se cere pentru a prelua marfa din fabrici romanesti.As vrea sa mai stiu cat ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)
Sucursala ong Laur03 Laur03 Ce trebuie facut pentru a inregistra o sucursala in Bucuresti a unui ONG cu sediul in Oltenita si care sunt actele necesare. (vezi toată discuția)