avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA oug 58/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA oug 58/2010

Sunt PFA care plateste impozit la norma fixa de venit (finantele imi stabilesc la inceputul anul un venit preconizat si la acela platesc 16%) si sunt si salariat cu norma intreaga. Platesc casa de sanatate trimestrial in functie de venitul stabilit de finante. eu pot sa facturez mai mult sau mai putin decat venitul estimat. intrebare: platesc somaj si pensii si daca da in functie de ce? eu pot sa tai 1000 de facturi intr-un an sa nici una.
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 12:14, 26 August 2010
Da sunteti obiligat sa platiti cas si somaj pentru veniturile nete pe care le aveti incepana cu 01.07.2010. De asemenea este necesara depunerea de declaratii .
Ex. asa cum am facut eu :
Venit brut in luna iulie 600 lei - cheltuieli 200 lei = venit net 400 lei
cas: 400 *10,5%
somaj 400 *0,5%

si am depus declaratiile cu venitul net .

sper sa va ajute .
eu platesc la norma fixa de venit. Este estimat pe an la 8000ron . din acesta se opreste 16% impozit pe venit. Cum se opreste somajul si pensia??
In plus, cei la norma fixa de venit nu tin nici un fel de contabilitate...Ar fi logic (daca mai putem vorbi de "logica") sa se ia ca baza de calcul norma de venit/12 si la aceasta sa se plateasca toate contributiile..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit mai mare de 16 la sutã pe drepturi de autor MonicaForneo MonicaForneo Până acum, primeam 800 de lei net si mă asteptam ca după cei 16 la suta impozit să raman cu 672 de lei. Surpriză însă!! Am primit doar 600 de lei. ... (vezi toată discuția)
Ce impozite si taxe trebuie sa plateasca persoana fizica? manaila manaila O P.F. ce are ca obiect de activitate prestari servicii- coafura ce trebuie sa plateasca in anul 2010 si baza legala daca se poate! Multumesc (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)