avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subventie schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subventie schimbare loc de munca

Buna ziua,

Am fost angajat in oct. 2008 cu subventie...societatea la care lucrez se afla in declin, angajatorul presimt ca o sa ma roage sa-mi dau demisia pt ca din cate stiu trebuie sa tina raporturile de munca cu mine pe o perioada de minim 3 ani...intrebarea mea e cum pot intra in somaj , dak se poate ? sau sa ma transfer la alta firma sa am continuitate pe cartea de munca ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:24, 6 Septembrie 2010
Somaj-in nici un caz cu demisie sau acordul partilor. Concediere pentru motive ce nu tin de persoana salariatului. Cred ca este exclus din ce ati relatat.
Transfer-nu exista. Daca va gasiti de munca in alt loc, incetati cu demisie sau acordul partilor la o anume data, iar de urmatoarea zi sa va intre in vigoare Contractul la noua firma. Asa aveti continuitate.
Pai si daca firmama intra in insolventa...pleaca cei 50 salariati..eu fiind angajat din somaj prin subventie..stiu k anagajatorul nu poate sa ma dea afara pt ca ar trebuie sa returneze banii primiti de la stat (subventia) in primii 2 ani numai sa-mi dau eu demisia si nu mai beneficiez de somaj...nu exista nici un art adik scoaterea postului actual..nu stiu..pt a beneficia de somaj....cineva sa se priceapa la itm la treaba asta cu subventia pe care a luat-o angajatorul timp de 1 an
off...
Va rog sa ma ajutati careva !!

Va multumesc !
Daca firma intra in insolventa (instanta decide asta, nu patronul) atunci dumneavoastra veti fi subiectul unei concedieri colective. Deci veti avea dreptul la somaj. Nu va grabiti, lichidatorul face acesti pasi, deocamdata asteptati.
M-am gandit la un lucru daca o fi corect, nu stiu ?!.imi dau demisia de la actuala firma ,ma angajez in alta parte pe o perioada determinata de 1 luna ..si de acolo sa fiu disponibilizat ca sa pot beneficia de somaj ...se poate ?


Va rog nu mai stiu ce sa fac vreau sa beneficiez de somaj ...pt a lucra pe o perioada nedeterminata cam greu gasesti in timpul de azi...

Multumesc

Daca angajatorul actual nu face nici un pas(in sensul de a va cere demsia) nu vad de ce sa va complicati. Daca insa va cere asta atunci..... poate ce spuneti e o solutie buna, dar nu sigura.

Alte discuții în legătură

Obligat sa demisionez eduard edy eduard edy inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un ... (vezi toată discuția)
Pt a lua somaj jax jax Buna ziua. Lucrez de 1 an si 7 luni la o firma am fost angajat din somaj, patronul a beneficiat 12 luni de subventie si trebuia sa ma tina minim 3 ... (vezi toată discuția)
Lichidarea madalinaxs madalinaxs dak mi s-a desfacut contractul de munca disciplina,am dreptul sa primesc o lichidare,respectiv banii p concediul de drept la care aveam dreptul inacest an? si ... (vezi toată discuția)