avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare def si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare def si irevocabila

cui ii este opozabila o hotarare? si unde este prevazut atricolul?
Legea nr.221/2009, ca parte in proces este reclamantul si Ministerul Finantelor prin Directia gen. a finantelor. In dispozitivul sentintei se constata caracterul politic al masurii administrative-stabilire a domiciliului obligatoriu.Comisia D.L. nr. 118/1990 poate in baza sentintei sa imi stabileasca calitatea de persecutat politic daca parte in proces nu a fost citata comisia.
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 23:52, 28 August 2010
nu am inteles..dar cum un cerificat de casatorie..sau contract de v/c autentice ,..sunt opozabile..neintabulate:O
va roG?
sau ne reinventam, ca nici me nu-mi convine..si nu mai conteaza cine transcrie primul sau face dreptul sau opozabil, ci cine autentifica=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
ContSters163072, utilizator
deci:
cum e cu compararea titlurilor:D
care-i mai autentic..
intreb pt o apararere pe care vreau sa o construiesc..desigur cu success

eu sunt mai mult inginer iar tu..am observat, mai mult literat:)
nu suntem la fel, e clar..desi poate gandim la fel
Ihim, iar se confunda doua lucruri care seaman ca mine cu ... milika

Se confunda continutul actului juridic civil incheiat in forma autentica adica drepturile si obligatiile asumate de partile contractante, care este opozabil erga omnes pentru ca astfel dispune codul civil cu publicitatea operatiunii juridice.
Continutul actului autentic il pot opune tuturor pana cand actul nu este anulat sau declarat nul.
Operatiunea juridica pe care nu am facut-o publica cu toate ca legea ma obliga sa o fac nu-mi ofera prioritatea de care as fi beneficiat daca respectam legea.
Se confunda si efectele actului juridic civil cu efectele publicitatii actului.
:console:
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
sugerati ca legea 7 e desueta?
care-i temeiul general si care-i cel special..
pt mine, cred ca cel general e principiul..si cel special e...reglementarea expresa:)
milika a scris:

sugerati ca legea 7 e desueta?
care-i temeiul general si care-i cel special..
pt mine, cred ca cel general e principiul..si cel special e...reglementarea expresa:)

Nuuu, sugeram doar sa mai puneti mana si sa cititi. Atat. Restul e tacere.

Alte discuții în legătură

Opozabilitatea hotararii judecatoresti ionu roman ionu roman Care este baza legala in temeiul careia hotararea judecatoreasca este opozabila intre partile din respectivul dosar de pe rolul instantelor de judecata? ... (vezi toată discuția)
Efectele unei hotarari pronuntate de curtea de apel vasile12 vasile12 Daca o Curte de Apel ca prima instanta, admite actiunea de anulare a unui act administrativ, printr_o sentinta, ea are efecte numai asupra petentilor sau este ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea în instanta a sotiei machis machis Care este temeiul legal în baza căruia un consilier juridic poate să-şi reprezinte soţia într-un proces în faţa tribunalului ? (vezi toată discuția)