avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a intra in concediu fara plata?care este perioada maxima?stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 27 August 2010
Codul muncii Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Atat Codul Muncii, cat si CCMN nu prevad o durata maxima de acordare a CFP ... exceptie facand situatia privind pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior, cand salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data.Acest concediu se poate acorda si fractionat, la cererea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa angajare ioanaai77 ioanaai77 care este perioada minima de la angajare dupa care un angajat poate sa solicite concediul fara salar? si pentru ce perioada poate soicita acest concediu? (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu ionela77 ionela77 buna! va rog daca se poate sa-mi spuneti cat concediu fara plata se poate lua pe durata unui an de zile,la cat avem voie, si daca in noul contract de munca la ... (vezi toată discuția)
Cate zile de concediu fara salariu are dreptul un salariat in anul 2010 zaharia mariana zaharia mariana cate zile de concediu fara salariu are dreptul un salariat? dar o societate are voie sa-si trimita salariatii in concediu fara plata?? in ce mod? si cat timp? (vezi toată discuția)