avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cate zile de concediu fara salariu are dreptul un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cate zile de concediu fara salariu are dreptul un salariat in anul 2010

cate zile de concediu fara salariu are dreptul un salariat?
dar o societate are voie sa-si trimita salariatii in concediu fara plata??
in ce mod? si cat timp?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:23, 4 Martie 2010
Buna ziua !
Concediul fara plata se acorda doar in baza unei cereri a angajatului care poate fi aprobata sau nu de catre angajator. Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale (art. 54, Codul Muncii). Practic este o intelegere la care se ajunge, neexistand un temei legal prin care concediul fara plata sa fie solicitat de angajator (exceptie facand doar art. 43 din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007 - 2010).
Art. 148. din codul muncii:" (1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern."
Conform CCM unic la nivel national pe anii 2007- 2010, art. 61 alin(2): "Salariatii au drepul la 30 zile CFP, acordat o singura data, ptr pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior. Acest concediu se poate acorda si fractionat, la cererea salariatului".
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa angajare ioanaai77 ioanaai77 care este perioada minima de la angajare dupa care un angajat poate sa solicite concediul fara salar? si pentru ce perioada poate soicita acest concediu? (vezi toată discuția)
Concediu studii Vioreld Vioreld salutare. am un angajat student, care intra zilele acestea in sesiune. el vrea sa-si faca cerere de concediu pentru studii. acest concediu (din ce stiu eu) ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata marinica71 marinica71 ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a intra in concediu fara plata?care este perioada maxima?stima (vezi toată discuția)