avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea cu numere expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea cu numere expirate

Buna ziua as dori sa ma ajute careva sau sa-mi dati un sfat sa stiu la ce sa ma astep pe data de 26.06.2010 la ora 22.00 am fost prin cu nr rosi expirate politaiul mo dus la politie mia luat o declaratie si ma lasat sa plec dar permisul nu ilam dat ca nu il aveam la mini dupa doua luni ma oprit iara tot acela politai si mio cerut actele dupa mo chemat la politie acolo mio zis ca eu am condus fara drept de circulatie ca permisul mi suspendat dar eu aveam la mini permisul si nici nu mio dat nici o dovada si nici instintare sa ma duc sa duc permisul ce pot face ?
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:56, 27 August 2010
Probabil o sa primiti o amenda administrativa si o noua suspendare apermisului in afara de cea deja existenta.O sa va cheme si procurorul, sa va prezentati si sa fiti cooperant, sa aveti o atitudine pozitiva, adica sa fiti cuviincios si sa spuneti ca va regretati fapta. Daca nu mai aveti antecedente penale , cel mai probabil amenda administrativa veti primi.
Si sa scrieti cu litere mici , scrierea cu litere mari nu este permisa in forum.
buna nu mai am alte probleme dar politia mio zis ca mai imi face inca un dosar pe linga ila cu nr rosi ca mio zis ca din date de cand mo prin cu nr rosi expirate de atunci nu mai am dreptul sa conduc
Asa este, ati comis o noua fapta penala.
Confor oug 195/2002, Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sautramvai,neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Iar conform Art.86. - (1), conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dupa cum observati ati comis 2 fapte penale, intrucat daca permisul va era suspendat si fara drept de acircula, se considera ca ati condus fara permis.
De aceea am spus ca trebuie sa fiti foarte atent cum va comportati cand va veti intalni cu procurorul, sa manifestati regret fata de fapta comisa si sa fiti foarte cooperant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere Monica@yahoo Monica@yahoo Ia fost suspendat permisul de conducere fiului meu pentru condus mașina cu nr roșii expirate este posibil? (vezi toată discuția)