avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... posibilitati de inmatriculare auto pe numele unei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

posibilitati de inmatriculare auto pe numele unei persoane cu handicap grav

cui trebuie sa ma adresez,ce acte imi trebuie,pentru a inmatricula un autoturism adus de dincolo,pe pers.cu handicap grav sau spre folosinta ei,
Cel mai recent răspuns: nilatak , utilizator 15:09, 1 Octombrie 2010
Puteti beneficia de scutire la taxa de prima inmatriculare, insa conditia este ca acel autoturism sa fie special echipat, iar echipamentul sa fie recunoscut si omologat de Registrul Auto Roman(masa maxima autorizata sa fie de pana la 3.5 tone inclusiv).

Aveti nevoie de un certificat de handicapat, o adeverinta medicala de la medic specialist chirurg, ortoped sau psiholog in care sa specifice faptul ca sunteti apt sa conduceti auto adaptat, precum si de o factura sau act de vanzare-cumparare al masinii.
Pentru inmatricularea unui auto pe numele unei persoane cu handicap.cu scopul ca aceasta sa beneficieze de facilitatile legal prevazute ,sunt necesare intrunirea mai multor conditii legal impuse
Totodata nu este general valabil ca 1 auto special adaptat,care sa poata fi condus de persoana cu handicap sa fie scutit de la plata taxei de prima inmatriculare
Nu te mai lua dupe toti avocatii astia care uita sa se mai documenteze,care uita sa-si mai faca update la cunostinte.Ne-am aliniat la legislatia europeana cu forta prin directive EU,eram o tara si inca suntem de bananieri,discriminarea in randul persoanelor cu handicap este la ordinea zilei.Daca ai in familie un membru persoana cu handicap 1 sau grav poti inmatricula un autovehicul pe numele ei fara sa fie nevoie ca acea persoana s-o conduca,in schimb trebuie sa-i faci o modificare la scaun sau bancheta pentru accesul scaunului rulant.Modificare pe care ti-o atesta RAR si va aparea in CI,odata omologata esti scutit de taxa de prima inmatriculare.Problemele intervin atunci cand persoana cu handicap este minor si nu are nici buletin asta este cazul meu,m-au pus sa-i fac donatie minorului cu dispozitie de punere in posesie eliberata de autoritatea tutelara,tutela fiind mama copilului,sa vezi fete de tot risul pe la taxe si impozite,sa vezi umerii ridicati si sprincene de idioti,sa vezi cati de NU erau pe buzele lor de inculti.Habar nu au pe ce lume traiesc,nimeni nu citeste legea,traiesc dupa ce li s-a spus acum 100 de ani,nimeni nu-si da interesul,Am fost pionier cu legea in mana peste tot,singuri oameni care a stiut de schimbare au fost 2 dir. de la RAR,unul prieten prin alianta.
Am uitat sa-ti spun schimbarea legii a inceput in 29.04.2009 si a luat sfarsit prin publicarea definitiva in 16.06.2010,le-a trebuit 3 ani ca sa se alinieze la legislatia UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminarea unei persoane cu handicap. nilatak nilatak In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 ( 5.5. \"Vehicul accesibil scaunelor rulante\" înseamnă un vehicul din categoria ... (vezi toată discuția)
Discriminarea unui copil cu handicap. nilatak nilatak In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 ( 5.5. \"Vehicul accesibil scaunelor rulante\" înseamnă un vehicul din categoria ... (vezi toată discuția)
Impozit auto si inmatriculare persoana cu handicap. Cocainaa Cocainaa Buna ziua Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva . As dori sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)