avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari minore apartament-problema vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari minore apartament-problema vecin

Buna ziua. Problema e destul de clara si des intalnita la noi. In urma cu 2 ani am cumparat un apartament (am facut si cadastru + intabulare) si am facut dupa aceea o modificare: din bucatarie inspre logie aveam un geam, pe care l-am facut usa (l-am decupat pana jos). Eu nu consider ca modificarea afecteaza in vreun fel structura blocului. Intre timp, vecinul de deasupra a inceput efectiv sa 'demoleze' casa. Si-a daramat peretele dintre bucatarie si logie (care este beton armat) + pereti intre dormitoare si hol etc. Pun pariu ca nu are autorizatie, pentru ca nu cred ca i-o dadea cineva. Insa ma afecteaza, pentru ca cu ocazia asta si-a modificat si traseele la calorifere, tevi etc. si face probe la apa cand vrea el si cum vrea. Ultima oara m-a inundat si pe mine, si pe cei de dedesubt. Nu e sanatos. Nimeni nu se poate intelege cu el.
Ma gandesc sa-l reclam, pentru ca ce a facut el e periculos tare, insa mi-e ca va face la fel si voi fi si eu 'prins', cu toate ca la mine e ceva nesemnificativ.
Ajutati-ma si pe mine cu un sfat va rog, ca asta ne-a exasperat pe toti. Ce pot sa fac ca totul sa fie ok si legal?
Ca sa nu mai zic ca de 2 luni darama si da gauri pana la 12-1 noaptea.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2007
Tobba, utilizator
Cel mai recent răspuns: marrasimo , utilizator 22:45, 9 Mai 2009
o cerere catre asociatia de proprietari in baza legii asociatiei de proprietarii din august 2007 art. 10, sa ceri inspectarea apartamentului vecinului tau, alaturi de o reclamatie la politia de proximitate in care zici ca tulbura linistea publica B-)
Pentru ce ati facut dvs nu aveti nevoie de autorizatie.

Faceti o plangere la inspectoratul e stat in constructii . Aici gasiti date de contact pentru judetul dvs. www.isc-web.ro
In situatia dvs. nu aveti nevoie de autorizatie.
Buna seara. Am si eu o intrebare legata de subiect.Problema sta in felul urmator:am un apartament de 3 camere conf 3 ,stil vagon (camere ce intri din una in alta),stam cinci insi in apartament ,iar o cam .este bucataria nu o putem folosi ca dormitor.Vreau sa micsorez camera din mijloc cu un perete fals si sa mut usa in marginea camerei pentru a creea un mic hol pentru a ajunge in ultima camera unde si aici vreau sa mut usa la margine.pot face aceasta modificare fara autorizatie??
Daca nu stricati vreun perete de rezistenta puteti face aceste separari. Daca stiti ca o sa faceti zgomot si deranjati vecinii, e bine sa treceti pe la ei si sa-i anuntati, sa va scuzati ca o sa faceti ceva reparatii in casa.

Alte discuții în legătură

Modificarea unui perete de rezistenþã într-un apartament luciamanta luciamanta Va rog să mă sprijiniţi in următoarea problemă: un vecin de palier cu mine, a realizat cu 5 ani in urmă o modificare in apartamentul său. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Amenajare apartament fara autorizatie de construire danny11 danny11 Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, ... (vezi toată discuția)