avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenajare apartament fara autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenajare apartament fara autorizatie de construire

Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, am inchis usa spre balcon din camera mare, si am daramat un perete ( nu era de rezistenta ) din hol spre bucatarie. Am fost reclamat de vecini pentru galagie si a venit Politia Locala care m-a amendat cu 1000 lei si mi-a cerut sa fac proiect pentru modificari in urmatoarele 6 luni. Am platit amenda insa nu am realizat proiectul pentru modificari. Dupa un an am vandut apartamentul. La doi ani de la modificare ajung parat la Judecatorie de Primarie si de cei de la Politia Locala.
Ei considera ca parapetul de sub geamul de la bucatarie spre balcon era perete de rezistenta, aici poate fi cea mai mare problema.
Acum ce se va intampla cu mine: ma vor amenda iarasi sau ce mai vor de la mine , fiindca eu nu mai pot face proiect de modificare daca am vandut apartamentul?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 21:09, 13 Iulie 2014
Interesant cum ati vandut apartamentul,in conditiile in care la cadastru nu era notata modificarea operata de dv
Dv nu mai puteti executa proiect,autorizatie constructie si certificat urbanism
Este adevarat ca dv ati dezafectat fara forme legale parapet cu boiandrug de sustinere tamplarie geam
Ramane sa suportati sanctiunile pe care le va dispune instanta de judecata
danny11 a scris:

Ei considera ca parapetul de sub geamul de la bucatarie spre balcon era perete de rezistenta, aici poate fi cea mai mare problema.

Nu are importanță că era sau nu perete de rezistență.

Trebuia să obțineți autorizație pentru lucrările pe care le-ați realizat deoarece au fost lucrări de „extindere” și „modificare” (vedeți art. 3 din Legea 50/1991).

Ați putea scăpa de amendă dacă procesul verbal a foat încheiat după împlinirea termenului de 6 luni de la constarea faptei, sau dacă fapta era prescrisă. (Vedeți că la această contravenție prescripție are ceva particularități).

Vorbiți cu un avocat (care să vadă exact datele problemei) dacă vreți să contestați procesul verbal.
Partea mai interesanta este ca acum nu mai exista "intrarea in legalitate", trebuie adus la stadiul initial. Cumparatorul cred ca si-a asumat problema, pentru ca in mod sigur documentatia cadastrala difera de realitate. Acum el ar trebui sa rezolve problema, ceea ce nu va scuteste pe Dumneavoastra de raspunderea legala pentru ceea ce ati facut.
Pentru orice modificare (cu sau fara elemente de structura) trebuia proiect intocmit de arhitect autorizat impreuna cu expertiza tehnica facuta de un expert autorizat (expertul e cel care spune in ce masura poate fi modificat un perete fara a afecta rezistenta cladirii la diversele incercari). Plus acordul vecinilor si ce se mai cere prin Certificatul de urbanism...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament...rog sfaturi Paraiah Paraiah Buna ziua am si eu cateva intrebari despre o modificare daca se poate. Stau intr-un apartament cu 2 camere in care bucatarie este delimitata de sufragerie ... (vezi toată discuția)
Perete rezistenţă ursulina ursulina Bună seara! Balconul meu este în dreptul bucătăriei de care îl desparte un perete cu fereastră. Doresc să desfiinţez fereastra şi să tai peretele de ... (vezi toată discuția)