Daca am înteles "problema" dvs., mama are doi copii si in cerificatul celui de-al doilea copil (rezultat din relatia dvs. cui mama), doriti numai schimbarea numelui mamei purtat in casatoria anterioara, nu si numele de familie al copilui dvs.
Avand in vedere faptul ca printre motivele de schimbare a numelui pe cale administrativa este si atunci
cand persoana in cauza solicita sa poarte un nume de familie comun cu al celorlalti membri ai familiei, nume care a fost dobandit ca urmare a adoptiei, a mentinerii numelui la casatorie, a stabilirii filiatiei ori a unor schimbari de nume aprobate anterior pe cale administrativa, schimbarea se poate face conform procedurii de schimbarii de nume pe cale administrativa , care este este reglementata de Ordonanta Guvernului nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, aprobata prin Legea nr. 323/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de catre tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui, va hotari autoritatea tutelara.Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.
rodutx a scris:
problema mea e simpla.2 oameni sau casatorit au facut un copil si au divortat dar mama a pastrat numele de familie al fostului.acum traieste in concubinaj cu GICA.a facut un copil.in certificatul de nastere scrie numele de familie al tatalui si la mama scrie numele de familie al fostului.acum mam cununat si ambi suntem pe numele meu(eu fiind GICA).pot sa schimb numele de familie al mamei din certificatul de nastere cu actualul.(al meu)?:(