rodutx a scris:
1000 de vorbe si nu am inteles nimic.sotia a ramas cu numele de familie al fostului sa luat cu mine am facut un copil.pe certificatul de nastere la tata scrie constantin la mama simion.am facut cununia si ne cheama pe amandoi constantin.acum pe certificatul de nastere a ramas simion.E si eu vreau sa fie constantin nu simion.cum fac???????
Domnule Gica
Lasati cele 1000 de vorbe, pe care speta relatata de dv. le- a declansat, alegeti ce varianta va avantajeaza din cele doua posibilitati precizate de dl. Darie Tudor, si nu pierdeti din vedere faptul ca actul de nastere se poate modifica, in temeiul art. 46, lit. h, din Legea 119/1996, doar prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila!
Cel mai important lucru este sa motivati cererea pe care dv. o veti adresa judecatoriei, asa cum ne- ati spus si noua: doriti si considerati echitabil, normal, moral, ca toti copii nascuti si nenascuti ai familiei dv. sa figureze in certificatul de nastere cu mama care sa aiba acelasi nume de familie pe care il poarta si copilul!
:offtopic:
Am observat ca in cele doua subiecte pe care le- ati lansat duminica, vorbiti despre modificarile pe care le doriti in certificatul de nastere al copilului nascut anterior casatoriei, despre faptul ca v- ati casatorit civil, apoi despre faptul ca de- abia urmeaza sa va cununati civil(?!), precum si despre partajul bunurilor in caz de divort! :O
In acest context, daca imi permiteti, v- as recomanda sa nu va mai agitati pentru acele modificari asupra certificatului de nastere al copilului. Lasati faptele si actele asa cum sunt:sorry: