avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perdere carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perdere carte de munca

In urma cu un an am fost angajat la o firma privata multinationala si am lucrat doar 3 luni dupa care am lichidat la cerere.Dupa lichidare la aproximativ 2 luni am cerut cartea de munca pentru reangajare la o alta firma,iar cei de la firma la care am fost angajat mau anuntat ca s-a perdut cartea de munca.Va rog dati-mi un sfat ce pot sa fac in aceasta situatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 30 August 2010
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

In caz de pierdere, se eliberează salariatului un duplicat al carnetului de muncă.
Procedura de eliberare a unui duplicat al carnetului de muncă este următoarea:
· se publică la Monitorul Oficial pierderea carnetului de muncă, menţionându-se seria şi numărul acestuia.
· se solicită la DMSSF aprobarea de obţinere a unui duplicat al carnetului de muncă, în baza unei cereri a titularului sau a unităţii, din care să rezulte împrejurările în care s-a produs pierderea carnetului de muncă.
· se solicită de către unitatea unde a fost sesizată pierderea carnetului de muncă, viza ITM pentru cumpărarea unui alt carnet de muncă, numai dacă societatea are capital integral privat;
· se obţin adeverinţe de vechime de la toate unităţile unde salariatul şi-a desfăşurat activitatea anterior.

Completarea carnetului de muncă duplicat se face de către ultima unitate la care angajatul a lucrat sau lucrează, pe baza adeverinţelor de vechime obţinute de la unităţile anterioare, depuse in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca dorogr dorogr Daca am pierdiu carnetul de munca, tinand cont ca acestea trebuiesc predate, imi poate spune cineva ce pot face in situatia asta , si acum ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Carete de munca pierduta adragan964 adragan964 am demisionat de 13 ani de la o societate care acum nu mai exista si nu mai reusesc sa gasesc cartea de munca, am o fotocopie a acesteia cu toate paginile unde ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta anamaria.m anamaria.m vreau sa angajez pe cineva care spune ca si-a pierdut cartea de munca. eu vreau totusi sa inregistrez contractul sau de munca cu mine ca angajator. este ... (vezi toată discuția)