avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet munca

Daca am pierdiu carnetul de munca, tinand cont ca acestea trebuiesc predate, imi poate spune cineva ce pot face in situatia asta , si acum ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 10 Octombrie 2010
In caz de furt, pierdere sau distrugere, se eliberează salariatului un duplicat al carnetului de muncă. Carnetul de muncă duplicat se întocmeşte în acelaşi mod ca şi carnetul de muncă original, pe prima pagina a acestuia menţionându-se „duplicat”, precum şi numărul şi seria carnetului de muncă original.



Procedura de eliberare a unui duplicat al carnetului de muncă este următoarea:
· se publică la Monitorul Oficial pierderea sau furtul carnetului de muncă, menţionându-se seria şi numărul acestuia.
· se solicită la DMSSF aprobarea de obţinere a unui duplicat al carnetului de muncă, în baza unei cereri a titularului sau a unităţii, din care să rezulte împrejurările în care s-a produs pierderea, degradarea sau, după caz, distrugerea carnetului de muncă.
· se solicită de către unitatea unde a fost sesizată pierderea carnetului de muncă, viza ITM pentru cumpărarea unui alt carnet de muncă, numai dacă societatea are capital integral privat;
· se obţin adeverinţe de vechime de la toate unităţile unde salariatul şi-a desfăşurat activitatea anterior.

Completarea carnetului de muncă duplicat se face de către ultima unitate la care angajatul a lucrat sau lucrează, pe baza adeverinţelor de vechime obţinute de la unităţile anterioare, depuse in original.

În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca pierdut ContSters147303 ContSters147303 Buna seara, ITM Bucuresti mi-a pierdut carnetul de munca. Am facut sesizare la Inspectia Muncii asupra acestui eveniment, iar cei de la Inspectia Muncii ... (vezi toată discuția)
Carete de munca pierduta adragan964 adragan964 am demisionat de 13 ani de la o societate care acum nu mai exista si nu mai reusesc sa gasesc cartea de munca, am o fotocopie a acesteia cu toate paginile unde ... (vezi toată discuția)