avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de prestari servicii

daca un om este incadrat cu contract de prestari servicii are dreptul la concediul de odihna? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 30 August 2010
NU.
In acest caz nu vorbim despre o subordonare angajator-salariat reglementata de dreptul muncii, ci de o colaborare prestator-beneficiar, reglementata de dreptul comercial (sau civil).
PUFACONT a scris:

daca un om este incadrat cu contract de prestari servicii are dreptul la concediul de odihna? Va multumesc


Nu are dreptul la concediu de odihna, intrucat activitatea desfasurata in baza unui astfel de contract nu-i confera calitatea de angajat.
Codul Civil este cel care reglementeaza astfel de contracte.
1. Avand conventie civila de prestari servicii este colaborator, pe picior de egalitate,cu beneficiarul de prestatii, deci nu trebuie sa ii ceara voie sa faca o pauza pentru a se odihni.
2. Poate face o scrisoare in care ii spune ca in perioada de la... pana la... nu va mai presta servicii fiind in concediu.
Se poate face un act aditional la acel contract prin care sa se prevada ca in perioada respectiva nu va presta nicio activitate in folosul beneficiarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii sau conventie civila elisabety_73 elisabety_73 Buna. Am tot citit aici pe forum si am ajuns la concluzia ca parerile sunt impartite. Am un caz" o firma x care are nevoie de muncitori zilieri-sezonieri". ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat pfi Geaninna85 Geaninna85 Buna seara, lucrez de doi ca si PFI intr-o farmacie de circuit deschis,si in toata aceasta perioada(2 ani) am avut un concediu de odihna de 20 zile si nici nu ... (vezi toată discuția)