avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate beneficia de pensie anticipata partiala la anul?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate beneficia de pensie anticipata partiala la anul?

Am si eu o intrebare...mama mea ar fi trebuit sa iese la pensie anticipata in octombrie anul acesta,dar deoarece s-au sistat nu mai poate lua...a auzit cv in legatura cu faptul ca acestea s-ar mai acorda dupa 1 ianuarie.Intrebarea mea este daca are mama vreo sansa ca sa poata sa iasa la pensie anticipata.Tin sa mentionez ca implineste 55 de ani in noiembrie si are 36 de ani lucrati.Va rog sa imi raspundeti si va multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: oanaboros , utilizator 15:53, 30 August 2010
Extras din "LEGE privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar" :
Art. XII (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, în sistemul public de pensii, precum şi în sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispoziţiile legale privind înscrierea la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială nu se mai aplică.
(2) Cererile de înscriere la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială, depuse în condiţiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se vor soluţiona cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data depunerii.

1. Legea 118/2010 a sistat pensiile anticipate si anticipate partiale pana la 31.12.2010, asa ca normal ar fi ca in 2011 sa se revina la prevederile Legii 19/2000.
2. Dar de la 01.01.2011 se pare ca va fi in vigoare o noua lege a pensiillor, aflata acum in dezbatere in Parlament.
3. Revenit, pri toamna, dupa ce apare acesta noua lege in M.O.
Ok,am inteles,va multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare pensie anticipata partial nemmo nemmo Sunt nascut la data de 28.10.1950 stagiu de cotizare: 35 ani As dori sa ies la pensie anticipata partial. In conditiile actualei legislatii , cand pot ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Diana_90 Diana_90 Buna ziua. As avea si eu o nelamurire.. Daca o persoana mai are nevoie de 3 luni de vechime pentru a iesi la pensie anticipat si este trimisa in somaj poate ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata cu 18 ani grupa 2-a claudiu26 claudiu26 As vrea sa stiu daca se poate la ce varsta poate mama sa primeasca pensionarea anticipata ,avand in vedere ca are o vechime totala de 22 de ani si 11 luni, din ... (vezi toată discuția)