avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare pensie anticipata partial

Sunt nascut la data de 28.10.1950
stagiu de cotizare: 35 ani


As dori sa ies la pensie anticipata partial.

In conditiile actualei legislatii , cand pot iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 11:49, 8 August 2010
1. Conform Legii 19/2000 puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu octombrie 2015, respectiv la implinirea varstei de 65 ani;
- pensie anticipata partiala incepand cu octombrie 2010, respectiv la implinirea varstei de 60 ani.
2. Conform Legii 118/2010, pana la 31.12.2010 nu se mai aplica dispozitiile legale privind pensionarea anticipata si anticipata partiala:
Art. 10. — (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sistemul public de pensii, precum si in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala nu se mai aplica.
(2) Cererile de inscriere la pensie anticipata si pensie anticipata partiala, depuse in conditiile legii, pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se vor solutiona cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare la data depunerii.
3. De la 01.01.2011 vom avea, se pare, o noua lege a pensiilor. Aceasta va aparea in M.O. in aceasta toamna. Vom vedea ce scrie in ea.
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Legea nr. 118 din 30 iunie 2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar la art. 10 (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, în sistemul public de pensii, precum şi în sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispoziţiile legale privind înscrierea la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială nu se mai aplică.
(2) Cererile de înscriere la pensie anticipată şi pensie anticipată parţială, depuse în condiţiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se vor soluţiona cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data depunerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de pensie anticipata partiala la anul? oanaboros oanaboros Am si eu o intrebare...mama mea ar fi trebuit sa iese la pensie anticipata in octombrie anul acesta,dar deoarece s-au sistat nu mai poate lua...a auzit cv in ... (vezi toată discuția)
Pensionare la cerere vavigabi84 vavigabi84 Buna ziua,Doresc sa stiu daca la varsta de 56 de ani, cu o vechime in munca de aproximativ 22 de ani si 3 ani de grupa 2, doresc sa stiu la ce varsta pot iesi ... (vezi toată discuția)
Sistarea pensiilor anticipate? vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, am si eu o intrebare , tatal meu are vechime in munca dar nu are anii impliniti, in mai anul acesta a implinit 59 de ani i s-a spus de la casa de ... (vezi toată discuția)