avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula o comisie si un act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula o comisie si un act de vanzare-cumparare

Buna ziua!
Am si eu o problema la care as vrea sa imi raspundeti.In anul 1992 parintii mei si-au revendicat pamantul care a fost luat in timpul comunistilor.Tatal meu nu a mai apucat sa primeasca pamantul deoarece a decedat in anul 1992.Mentionez ca cererea s-a facut de cei doi parintii la comun,nu pe parcele.Mama primeste pamantul cerut,iar in anul 2005 vinde cateva parcele unui nepot(act vanzare-cumparare).Mama decedeaza in anul 2007.In anul 2008 cumpar si eu 2 parcele de la nepotul meu(act de vanzare - cumparare).Tin sa mentionez ca mama nu a vandut mai mult de 75% cat i revenea dupa moartea tatalui.Noi suntem 4 frati si niciunul dintre frati nu au cerut nimic pana in prezent.Acum au cerut anularea comisiei de la primarie care au pus la dispozitie actele mamei cu care a putut vinde nepotului.As dori sa stiu daca eu ,care am cumparat de la nepotul meu as putea pierde acest pamant si daca as pierde , as putea fi despagubit de catre cineva si de cine?Totodata as dori sa stiu daca se poate anula o comisie de la primarie,si daca se poate actele de vanzare -cumparare se anuleaza,sau ce se intampla cu ele?Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:27, 30 August 2010
pe ce motiv au cerut anularea?
Comisia nu se poate anula, dar actele emise , da. Actiunea introdusa nu e de anulare a comisiei, dar nu asta e important. Daca se obtine anularea titlului de proprietate al mamei dv., se anuleaza si actele incheiate in baza titlului anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament george-lucian george-lucian Buna ziua,mama a primit de la bunicul prin testament autentic pamant la fel ca si toti fratii si surorile ei ,acum mama vrea sa ii faca act cumparare vanzare ... (vezi toată discuția)
Contestatie act vanzare cumparare elena13 elena13 Buna ziua. Se poate contesta un act de vanzare -cumparare a unui teren? Tatal meu a vandut fratelui meu un teren intravilan chiar inainte de a deceda. La ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ce avocat reprezinta paratorul intr-un proces? Tlorin Tlorin Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate afla cine este avocatul partii paratoare dintr-un proces civil, cine poate avea acces la aceste informatii si cum ... (vezi toată discuția)