avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Lucrare de investitie(constructii+montaj)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Lucrare de investitie(constructii+montaj)

Lucrare de investitie(constructii+montaj) finalizat cu proces verbal la terminarea lucrarilor in perioada 2007-2009. In modelul PV la terminarea lucrarilor este trecuta valoarea totala a contractului inclusiv TVA(19%).
In august 2010 se factureaza cu 24% intrucat la terminarea lucrarilor nu s-a facturat valoarea totala a contractului.
Situatiile de lucrari sunt din 2007-2009 dar facturate cu TVA 24%.
Ce document pot incheia in august 2010 sa pot justifica diferenta care apare prin modificare TVA?
Cel mai recent răspuns: MSG , utilizator 09:12, 2 Septembrie 2010
ART. 134^1 cod fiscal
Faptul generator pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii
(7) Prestările de servicii care determină decontări sau plăţi succesive, cum sunt serviciile de construcţii-montaj, consultanţă, cercetare, expertiză şi alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcţie de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari. Totuşi, perioada de decontare nu poate depăşi un an.

deci exigibilitatea a intervenit cand s-a semnat pv, iar dvs. trebuia sa facturati atunci, pentru ca de atunci datorati taxa catre bugetul de stat + dobanzile si penalitatile aferente
nu exista temei legal care sa va ajute in acest caz, din pacate
Daca in contractul dintre parti nu se specifica nimic referitor la acceptarea situatiilor de lucrari:
- faptul generator are loc la data emiterii situatiilor de lucrari !

Va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva factura in 2011 cu 24% pt lucrare receptionata cu 19% ? acsa acsa Comanda primita pentru o lucrare in 2008 in euro pentru a fi executata in Romania. Suma totala comanda = Suma fara TVA+[b]TVA 19%.[/b] Se executa ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal-fpt generator si exigibilitatea tva Axel79 Axel79 Am o nelamurire in legatura cu prevederile acestui articol: Art. 134: (1) Faptul generator intervine la data livrarii bunurilor sau la data prestarii ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)