avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

Care este termenul de prescriptie pentru o actiune privind anularea unui proces-verbal de punere in posesie?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:19, 31 August 2010
Dacă este vorba de nulitate absolută, termenul de prescripţie este imprescriptibil, cu alte cuvinte nu se prescrie.
Avand in vedere faptul ca in baza PV de punere in posesie se emite Tp, eu cred ca se aplica aceleasi reglementari ca si la anularea TP: 3 ani de la emiterea TP poate fi invocata nulitatea relativa si oricand pentru nulitatea absoluta (pentru motivele enumerate la art. III din legea 169/1997).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea act.in petitie de ereditate ionut daniel ionut daniel se poate invoca actiunea in petitie de ereditate pentru anularea unui titlu de proprietate dobandit cu legea 18,in favoarea unei persoane care nu a facut ... (vezi toată discuția)
Anulare, modificare titlu de proprietate, sau uzucapiune colette2010 colette2010 Buna seara! Spuneti-mi va rog parerea dvs pt urmatoarea situatie: parintii depun cerere de reconstituirea dr de proprietate dupa revolutie, dar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)