avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile copilului infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile copilului infiat

Buna ziua,

La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care m-au infiat. Varsta actuala este de 25 de ani.
Intrebarea mea este: daca parintii adoptivi divorteaza eu ce drepturi am la partaj?
Tatal adoptiv are trecute atat casa cat si apartmanetul pe numele lui,casatoria lui cu mama adoptiva este de acum 30 de ani.
Mama detine si ea proprietate mostenita de la parinti.

Va multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 13:38, 31 August 2010
Aveti drepturile copilului rezultat din interiorul casatoriei.Veti intra in posesia mostenirii dupa decesul parintilor adoptivi.Pentru intrebari suplimentare va stau la dispozitie
daca infierea a fost facuta cu drepturi depline, copilul infiat are aceleasi drepturi, in cazul mostenirii, ca si copilul nascut in urma casatoriei. in cazul divortului parintilor, are aceleasi drepturi ca si copii conceputi si nascuti in timpul casatoriei... bunurile dobindite de parinti, in timpul casatoriei si care fac parte din masa partajabila in cazul unui divort, sint si ramin proprietatea parintilor, naturali sau infietori, copilul neavind nici un drept asupra lor.
D-voastra aveti toate drepturile pe care le are si un copil natural, numai ca in cazul partajului parintilor, copiii nu au niciun drept; veti avea dreptul numai in cazul decesului unuia sau ambilor parinti, fiind mostenitor al acestora si veti culege cota-parte sau toata masa bunurilor succesorale- depinde cu cine veniti in concurs.
avocat Cristina Popescu
La partajul din actiunea unui divort participa numai sotii (adica mama si tatal dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cristineldutu cristineldutu Sotia mea a fost infiata la varsta de 2 ani. Parintii adoptivi nu au mai avut alti copii. Tatal a murit acum 6 ani si soacra mea refuza si acum dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil infiat legal Boogy33 Boogy33 Buna ziua, Sunt Elena Simionescu. Am fost adoptata la 5 ani legal. Acum am 34 de ani si ma confrunt cu multe probleme de sanatate care, imi pun viata in ... (vezi toată discuția)
Drepturi la adoptie septimiutiberiu septimiutiberiu situatzie: un cuplu casatorit X si Y infiaza cu drepturi limitate un copil Z in anul 1992 copilul Z pastrind numale tatalui biologic. In 1998 moare tatal ... (vezi toată discuția)