avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariul minim dupa indemnizatie crester copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariul minim dupa indemnizatie crester copil

Buna ziua
Ma intorc la servici inainte de expirarea celor 2 ani de crestere a copilului( la cererea mea).
Sunt incadrat pe un post cu studii superioare. Din cate stiu eu salarul minim brut ar trebui sa fie de 1200. Mi s-a precizat ca in primele 3 luni de la intoarcere nu sunt obligati sa imi acorde aceasta suma, ci voi ramane la salariul de baza de dinaintea concediului de crestere copil, adica 1070.
Este legal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 31 August 2010
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Prin urmare, aveti dreptul la acelasi salariul daca intre timp nu au fost majorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea din cic cristinamold cristinamold Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:in 4 aprilie trebuie sa ma intorc la serviciu din cic dar colegele mele au fost trimise in somaj (in locul lor ... (vezi toată discuția)
Regularizarea salariului in perioada de preaviz ismi3ismi ismi3ismi Am fost timp de 2 ani in concediul pentru cresterea copilului.Salariul meu brut ,inainte de a intra in concediu ,era de 900 ron.Intre timp,salariul minim ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din crestere copil alinagrigorescu24 alinagrigorescu24 daca au trecut cei 2 ani de crestere copil si trebuie sa ma intorc la serviciu, dar surpriza... mi s a spus k postul nu mai este disponibil si daca vreau ceva ... (vezi toată discuția)