avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune, drept de creanta !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune, drept de creanta !

Buna ziua. Va rog fumos lamuriti-ma in formularea unei hotarari. M-am judecat pentru partaj In Judecatorie si in Tribunal si acum dupa mai bine de o luna de la primirea comunicarii, imi dau seama ca nu e clara hotararea. Eu dupa ce am plecat din apartamentul in care am stat impreuna, el a mai facut niste imbunatatiri. Nu inteleg de ce intra acestea la partaj. I s-a hotarat lui o sulta sa -mi plateasca, apoi zice hotararea ca i se acorda un drept de creanta asupra imbunatatirilor facute dupa pronuntarea divortului (moment la care eu am parasit domiciliul , locuind cu chirie). Nu inteleg daca acest drept de creanta se scade din sulta ce imi revine.....Am vazut ca s-a calculat cota mea din masa de impartit, adica masa fara imbunatatiri... Fostul sot zice ca trebuie sa scada acea suma din cota mea , si, nu mi se pare deloc corect; pe mine nu ma intereseaza ce a facut in casa dupa ce am plecat eu, nu doresc nici sa se adauge si nici sa se scada ceva.. Va rog dati-mi un raspuns..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana_42 , utilizator 19:10, 2 Septembrie 2010
sotul dvs are dreptate.
Va multumesc frumos.
Dar am avut avocat, insa nu m-a lamurit niciodata ce inseamna acest drept de creanta si cat am de pierdut. Ma gandesc ca chiar de-ar exista o lege in acest sens, s-a mai strecurat o greseala: acele cheltuieli NU SUNT ADUNATE LA MASA DE IMPARTIT si totusi mi le scade 100% din cota mea! Aberant!!!
Am completat cererea si urmeaza sa ma intalnesc cu dl. avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar: cum se calculează, la final, cheltuielile de judecată pe care le suportă fiecare parte? Dan_Morow Dan_Morow Buna dimineata, Va rog se imi raspundeti si mie la 3 intrebari: - am platit taxa de timbre in valoare de 30.000 lei pentru partajul unei case. Paratul nu a ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)