avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CESIUNE PARTI SOCIALE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CESIUNE PARTI SOCIALE

Buna Ziua!
La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:20, 3 Septembrie 2010
Prin hotarare a adunarii generale a asociatilor- acesta este primul pas; dupa care depunerea actelor la ORC din judetul d-voastra - implica cheltuieli, inclusiv cu publicarea in M.O. a statutului modificat.
avocat Cristina Popescu
Buna dimineata .
Demarati actiunea la ORC ,acolo va vor indruma cu tot si va vor efectua procedurile,contra cost . .
Este vorba de 2 acte de cesiune,respectiv de iesire a vechiului asociat si de intrare a noului asociat,cu tot ce presupun acestea,respectiv acte aditionale si cereri de mentiuni ,rezolutii,etc.
Marius Bote .
Se intocmeste si se depune la Registrul Comertului un dosar de cesiune de parti sociale.
In acest dosar vor trebui sa se regaseasca o serie de documente, cum ar fi: contractul de cesiune, hotararea AGA, prin care s-a decis aceasta cesiune, actul constitutiv actualizat...

Trebuie sa stiti ca, datorita modificarilor introduse prin OUG 54/ 2010 procedura s-a lungit considerabil, deoarece hotararea AGA se va publica in Monitorul Oficial, dupa care se asteapta 30 zile pentru eventuale opozitii.

In total ar trebui sa luati in calcul un termen de rezolvare de 5-6 saptamani.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
Va mutumesc!
Informatiile imi sunt de mare ajutor.
....sau daca doriti ca sa deveniti mai repede asociat ( maximum doua saptamani) evident cu cheltuieli mai mari, mariti capitalul social cu o anumita suma si intrati ca asociat alaturi de asociatii existenti, in prima faza. Dupa ce inregistrati aceasta mentiune la registrul comertului, in a doua faza asociatul care doreste sa se retraga va cesioneaza partile sociale fara a mai fi nevoie sa asteptati publicarea in Monitorul Oficial a cesiunii, deoarece OUG 54/2010 face vorbire numai de cesiunea catre terti. SUCCES!

Alte discuții în legătură

Cum sa fac o cesionare de actiuni ale firmei pentru o persoana care este angajata la acesta firma? mariana genoiu mariana genoiu Am intrebat la notariat cum se procedeaza in acest sens si mi-sa spus ca acum se face la ORC direct Am fost la ORC am primit un formular de depunere acte,un ... (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)