avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa fac o cesionare de actiuni ale firmei pentru o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa fac o cesionare de actiuni ale firmei pentru o persoana care este angajata la acesta firma?

Am intrebat la notariat cum se procedeaza in acest sens si mi-sa spus ca acum se face la ORC direct
Am fost la ORC am primit un formular de depunere acte,un biletel care reprezinta o anexa pentru monitorul oficial.
Cun as putea face acest lucru concret?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:53, 8 August 2011
Trebuie sa priviti speta independent de calitatea de angajat a viitorului actionar.
Cu hotararea adunarii generale a actionarilor (in cazul in care este vorba despre un SA) sau a asociatilor (in cazul in care este vorba despre un SRL) si contorul de cuvinte, va adresati ORC pentru publicarea la Monitorul Oficial.
Ulterior, intocmiti si actul constitutiv actualizat si va adresati ORC pentru inregistrarea mentiunii.
In cazul in care nu va descurcati, va puteti adresa direct ORC -Biroul de consultanta juridica pentru intocmirea documentelor necesare efectuarii cesiunii.
Daca sunteti in criza de timp puteti realiza operatiunea prin cooptarea noului asociat care va majora capitalul social intr-o prima etapa, ulterior dvs. cesionandu-i acestuia partilor sociale, fara a mai fi nevoie sa asteptati trecerea celor 30 e zile de care e nevoie in primul ina caz. Cheltuielile sunt mai mari dar timpul in care se realizeaza cesiunea este de 10 zile fata de cel putin 50 de zile cat ar dura in primul caz. In oricare din variante sunt de acord cu colega de mai sus, cel mai indicat este sa va adresati serviciului de asistenta juridica de la registrul comertului in vederea intocmirii actelor.
In cazul in care este vorba de o SA, deci se cesioneaza actiuni, nu este nevoie nici de hotararea AGA anuntata la ORC, nici sa asteptati 10 zile sau 50, nici sa faceti cheltuieli sau sa intocmiti toata documentatia mentionata. Nu este treaba nimanui daca un actionar al unei SA isi vinde (cesioneaza) actiunile.
Transmiterea/cesionarea actiunilor se va mentiona doar in registrul actionarilor.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Termenul de opozitie de la cesiune este la fel la sa ca si la srl?? adela05 adela05 in situatia in care un SRL care este actionar in cadrul unui SA cesioneaza toate actiunile pe care le detine in SA catre o ps fizica (care este asociat unic in ... (vezi toată discuția)
Perioada infiintare firma ContSters159354 ContSters159354 spuneti-mi si mie va rog, in cazul cand intentionezi sa infiintezi/cumperi o firma trebui sa fie publicat ceva in monitorul oficial? am inteles din unele surse ... (vezi toată discuția)