avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... II venit ocazional si angajat cu carte de munca
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

II venit ocazional si angajat cu carte de munca

Buna ziua. Eu inca nu m-am lamurit cu ce trebuie sa platesc si ce nu...
Sunt angajat la o firma cu CIM la care se platesc toate contributiile. Pe langa asta mai am si un venit ocazional (4 sau 5 facturi pe an - maxim 2000 sau 3000 RON / anual) din alta activitate care nu are legatura cu obiectul de activitate si cu firma la care lucrez. Am inteles ca trebuie platite contributiile la sanatate in valoare de 5.5 % din venitul (brut sau net?) realizat si inca 16 % impozit dupa aplicarea deducerilor.
Intrebarea este urmatoarea: Mai trebuie sa platesc si contributiile la pensii (31.3 % sau 10.5 % ???) si la somaj (0.5 %) lunar sau nu? Contributiile la pensii se calculeaza la o baza de venit de minim 600 lei / luna adica 600*12=7200 / an sau se vor calcula in caz ca trebuie sa le platesc la venitul realizat de mine (2000 sau 3000 RON / an). Nu mi se pare normal si corect sa platesc la un venit de 7200 lei cand eu realizez maxim 3000.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:33, 1 Septembrie 2010
Cu siguranta trebuie sa platiti si contributia la sanatate( de fapt trebuia s-o platiti si pana acum).
Daca veniturile obtinute sunt ocazionale cum spuneti atunci contributiile la somaj si pensii nu trebuie platite, dat fiind faptul ca sunteti angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe trebuie platite in cazul unei intreprinderi individuale? programatorcalumea programatorcalumea Buna ziua la toata lume, Sunt programator si vreau sa infiintez o II si sa facturez in Franta o data pe luna. Pe langa asta nu voi fi angajat la nici o ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Pfa contributii catre stat?! o situatie particulara OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, as vrea sa infiintez un PFA, am citit ceea ce se scrie pe forum despre contributiile catre stat dar nu m-am lamurit indeajuns. In situatia de acum: ... (vezi toată discuția)