avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus sub influenta alcoolului

Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de sange si pe drum am vorbit cu ei si mi-au zis ca o sa-mi i-au permisul dar nu ma pot lua dupa vorbele lor...oare asa va fii?mentin ca eu sunt inscris la scoala de sofer si domnul politist mi-a zis sa ii duc o foaie de la scoala ca dovada...multa lume mi-a zis ca pot sa ma bage la zdup...am vreo sansa sa scap si sa-mi fac permisul?multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:21, 1 Septembrie 2010
Deci să ne înţelegem... Aveţi permis sau nu? Sau mai bine zis aveaţi permis când v-a oprit poliţia?
Ce caută şcoala de şoferi în acest context?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
eugen68octavian, utilizator
In acest caz va fi intocmit un dosar penal care sa aibe ca obiect savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice fara permis auto, nu cred ca se va retine si faptul ca ati consumat alcool, intrucat totul depinde de procesul verbal intocmit. Exista posibilitatea sa primiti o amenda administrativa, pana la finalizarea procesului penal, poate reusiti sa obtineti permisul.

In legatura cu scoala de soferi, ar fi bine totusi sa nu aduceti dovada privind acest aspect :))
Nu am permis.si proces verbal nu mi-a facut.Decat ca am fost la sange si am dat declaratie....
Ati savarsit doua infractiuni grave prevazute de codul rutier, respectiv infractiunile
prevazute de art. 86 si 87 din Codul rutier.

Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
eu am un prieten care in urma cu 1 an jumate a avut accident si avea alcoolemie mai mare ca mine si a scapat cu 2 ani suspendare

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters432520 ContSters432520 Buna ziua! Pe data de 13 Mai 2017 am fost oprit de un echipaj de politie, fiind un control de rutina. Politistul mi-a verificat actele, dupa care m-a pus sa ... (vezi toată discuția)
Am o problema mare ... conducere fara carnet sub influenta alcoolului, numere provizorii expirate mirceayou85 mirceayou85 [quot]as avea rugamintea. daca puteti sami raspundeti . la o cauza. pe care am comiso si cred eu cai grav . sa incep direc fara povesti . am fost sub influenta ... (vezi toată discuția)