avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua! Pe data de 13 Mai 2017 am fost oprit de un echipaj de politie, fiind un control de rutina. Politistul mi-a verificat actele, dupa care m-a pus sa suflu in fiola, iar acoolemia mea a fost de 0,53. Inainte sa ma urc la volan am consumat bauturi alcoolice, dar nu ma simteam ca si cum as fi beat. A fost o zi cam grea pentru mine, nu imi aduc aminte sa fi mancat ceva, iar seara am fost la o petrecere cu niste prieteni. Intrebarea mea este: Din moment ce am primit o dovada pe care scrie ca nu mai am voie sa conduc, iar permisul mi-a fost ridicat la fata locului, urmand a mi se lua probe de sange si face dupa aceea proces verbal, mai am vreo sansa sa recapat permisul de conducere dupa astea trei luni de suspendare? Rog pe cineva care doreste si poate, sa ma ajute cu un sfat. Va multumesc! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 15:25, 18 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suspendarea nu este pentru 3 luni, nu este vorba de contraventie, vi s-a intocmit dosar penal si pe toata durata cercetarilor nu veti mai avea dreptul sa conduceti.
Ok. Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 195/2002 Art. 87 alin (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

OUG 195/2002 Articolul 88 alin (6) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, testata cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic si depistata ca avand o concentratie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, este obligata sa se supuna recoltarii mostrelor biologice, in vederea stabilirii imbibatiei de alcool in sange.
Infractiunile rutiere sunt incriminate in Codul Penal, este abrogat primul art. postat de dvs. din OUG 195/2002.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumesc. Le încât din mers

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a făcut accident pe 23 ianuarie mai era cu cineva ... Vadineanu Vadineanu Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav ... (vezi toată discuția)
Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)