avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am sau nu calificare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am sau nu calificare?

timp de 15 ani am muncit in cadrul unei unitati. acum 4 ani am urmat un curs intern de masinist masini mobile de cateva saptamni dupa care am fost imediat trecut pe o masina de incarcare material, si am lucrat pana luna trecuta cand am plecat prin demisie. problema mea este alta insa, m-am dus la o firma sa ma angajez, si cand am aratat hartia de absolvire a cursului mi s-a spus ca e valabila doar pentru firma la care am lucrat, pentru ca este o simpla adeverinta. sa inteleg ca eu de fapt nu sunt calificat pentru masini mobile? si daca nu atunci cum am putut profesa pana acum?
Este corect ceea ce v-au spus.
A fost curs intern.
Ei pot sa tina cont sau nu de acea adeverinta.
Nu este un document eliberat de o institutie avizata - Ministerul Educatiei, Ministerul Muncii.
Acele cursuri au fost facute pe baza unei tematici interne.
multumesc pentru raspuns, dar acum ma intreb de ce naiba legislatia permite aceste cursuri interne cum le spuneti, daca ele nu sunt recunoscute de alta firma.
Legislatia permite acest lucru in avantajul angajatului.
Participarea la aceste cursuri poate duce la o evolutie mai rapida in interiorul companiei.
Nu se poate interzice unui angajator sa faca asemenea cursuri.
Motivatia lui poate fi strict economica - scolarizarea interna a personalului este mai putin costisitoare decat una externa. Este de asemenea posibil ca anumite cursuri sa nu poata fi organizate pe plan extern din lipsa de formatori autorizati intr-un anumit domeniu.
Nu sunteti obligat sa urmati acele cursuri.
Urmatorul angajator poate tine cont de aceasta calificare daca vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional Vladutwow Vladutwow Buna ziua . Lucrez si eu la o anume firma , care mi-au facut un act aditional pe care l-am si semnat (totul era bine si frumos atunci) care zice : - sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate calificare meserie pentru autorizare interna ssm legea 319/2006? cyan cyan Art.13 lit. i) din Legea SSM nr. 319/ 2006 prevede ca angajatorii sunt obligati \"să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor ... (vezi toată discuția)
Instruire periodica - lucrator desemnat bngabriel bngabriel Cine poate face instruirea periodica pentru o persoana cu atributii de lucrator desemnat. (vezi toată discuția)