avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general numar masini pe societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

numar masini pe societate

Cate masini poate avea o firma cu 2asociati ( 99%,1%) la care cheltuiala cu amortizarea sa fie deductibila? Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 21:19, 2 Septembrie 2010
cite masini? cite poate plati si intretine...
Trebuie sa recunosc ca meritam acest raspuns. Firma are ca activitate medicina de familie si are doi angajati : medicul ( si asociat ) si asistenta care nu are nevoie de masina. 1 % din firma este reprezentat de sotie.
La un control al "baietilor cu ochi albastri" ni s-a spus ca numarul masinilor nu poate depasi numarul persoanelor cu functie de conducere.
Cand i-am rugat sa-mi spuna unde scrie chestia asta - au dat-o cotita.
Art.21 Cod fiscal
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:

n) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcții de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.

Se pare ca aveau dreptate.
:)

Alte discuții în legătură

Chelt. deductibile expro expro sunt deductibile chelt cu amortizarea sau cu cu asigurarea ptr. un autoturism Opel achizitionat de o pers. juridica? autoturismul e achizitionat in ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cheltuiala deductibila sau nedeductibila. niko 94 niko 94 Avem doua masini, una este folosita de director si cealalta pentru distibutie, luminati-ma cu aceasta rovinieta ce fel de cheltuiala este deductibila sau ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile Diana2209 Diana2209 Buna ziua, problema este urmatoarea: directorul general ar vrea sa faca un contract de inchiriere pt o masina pe care o va folosi in interes de serviciu ... (vezi toată discuția)