avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca pentru perioada angajarii cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma

Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in anul 2006, din acel an am urmat cursurile facultatii de topografie pe care am absolvit-o in anul 2009. Ca inginer topograf, pentru a ma autoriza in lucrari topocadastrale am avut nevoie de 1 (un ) an vechime ca inginer topograf, astfel incat m-am angajat, cu jumatate de norma - legea nu-mi permitea norma intreaga la gradul de pensionare - astfel ca in luna septembrie 2010 as avea un an de vechime ca inginer topograf.
Va rog sa ma lamuriti daca se considera acest interval , prestat cu jumatrate de norma, ca vechime de un an in cartea de munca.
Va multumesc mult!
Cu stima !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 10 Octombrie 2013
Vechimea in munca este egala cu timpul efectiv lucrat, nu se specifica clar pentru intrarea in concediu ingrijire copil si atunci sint sanse sa se considere un an contribuit
Consider ca aveti stagiul necesar autorizarii, este necesar sa aveti o vechime de 1 an in profesie, nu vi se cere existenta unui CIM de 8 ore pentru o perioada de 1 an.
Nu vad ce legatura are numarul orelor lucrate in baza unui contract de munca. Poti lucra 1 an cu CIM de 8 ore fara sa ai activitate pentru mai mult de 1 ora pe zi si poti lucra 4 ore fara sa iti vezi capul de cat volum de munca ai. Nu imi pare relevant numarul orelor din contract. Asta ca o discutie.
Pt. 56 leila: chiar daca nu ar fii pensionat gr. 3 stagiu de cotizare ar fi tot 1 an. Pt. ca vorbim de stagiu de cotizare, adica pe ce perioada de timp s-au virat contributii si cat au fost aceste contributii neavand nicio relevanta timpul de lucru. Ceea ce e si normal, pt ca cineva cu CIM 2 ore poate sa vireze 2000 lei pe luna iar cineva cu cim 8 ore poate vira doar 200 lei.
Pt.dana_lavinia: poate vira oricit , suma este folosita pentru calcularea punctajului, dar timpul efectiv lucrat se calculeaza tot pentru 8 ore/zi, - indiferent de suma contributiilor. Un salariat cu 4 ore/zi, tot 6 luni are calculat , si sa presupunem ca are 2000 / luna acest lucru inseamna 1, x puncte /luna avind in vedere ca salariul mediu brut este de 1836 lei, iar cel cu 200 lei luna, va avea 0,2x puncte. - vezi legea 19/2000 si codul muncii
Pt. 56 leila

La stagiul de cotizare pentru pensie, cei cu timp partial au stagiu egal ca si cei cu CIM de 8 ore (adica tot 12 luni)
Cat priveste exemplul dvs cu nr puncte/ luna si rezulta 0,2.....NU inteleg!

Alte discuții în legătură

Vechime munca contract cu timp partial monica borz monica borz As vrea sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca in cazul unui contract cu timp partial? (vezi toată discuția)
Bună ziua daca lucrez cu cim parțial de 2 ore pe zi la calcularea ... Radulescu7 Radulescu7 Bună ziua daca lucrez cu CIM parțial de 2 ore pe zi la calcularea vechimii se vor lua în considerare numai cele 2 ore sau calculul se face la 8 ore de ... (vezi toată discuția)
Vechime în câmpul muncii Merg Merg Pentru un angajat parttime impozitele cas si cass se vireaza ca si pentru un angajat fulltime,în acest caz vechimea în munca e calculata pentru 4 sau 8 ... (vezi toată discuția)