avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare bunuri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare bunuri

Vom executa lucrari de tamplarie la o societate comerciala. Contravaloarea lucrarilor este acoperita de asigurari. In mod normal contractul de executie de lucrari trebuie incheiat intre mine si societatea comerciala asigurata. Trebuie mentionata vreo clauza legata de asigurare? De asemenea, plata o face asigurarorul catre mine sau catre asigurat care imi vireaza banii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:28, 4 Septembrie 2010
Daca reparatia survine in urma unui eveniment asigurat suferit de firma care v-a contactat , atunci plata va fi facuta de asigurator catre reparator pe baza unui deviz pe care asiguratorul va trebui sa-l verifice si sa-si dea acceptul. Daca veti accepta ca plata sa se faca in contul firmei pagubite si nu aveti un contract ferm cu firma care v-a contacta s-ar putea sa ramaneti in paguba, asa cum tot pe ecest forum am mai fost sesizati. Este bine sa ne precizati despre ce fel de polita de asigurare este vorba si apoi mai putem discuta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Presupun ca in discutie este o polita de raspundere profesionala (a constructorului fata de beneficiar) si nu una de bunuri.Evenimentele asigurate, precum si clauzele atasate politei, va pot elucida la ce sunteti asigurat si cum se fac despagubirile, inclusiv pentru alte evenimente, fara legatura cu lucrarile efectuate, daca au fost specificate.
Pentru a avea efect, si a intra sub acoperire, este normal ca beneficiarul lucrarii sa aiba un contract cu executantul.Faptul ca solicitati plata asigurarii de la beneficiar, nu inseamna ca se modifica statutul partilor din polita.Normal era ca aceste cheltuieli sa le suporte cel care face asigurarea, dar asa se "practica".Obligatia pe care o aveti este sa respectati (conform conditii de asigurare) modul si termenul de raportare catre asigurator, al intrarii sub acoperire pentru fiecare beneficiar contractat.
Beneficiarul isi poate asigura separat(daca doreste) constructia, pe stadii fizice de executie, majorand periodic suma asigurata, cu valoarea lucrarilor receptionate in timp.Aceasta asigurare se face numai pentru riscurile ce nu sunt legate de executia lucrarilor (riscuri de baza si catastrofice) si nu intereseaza pe constructor, decat daca se produce un risc din cauza sa.Existand insa, asigurarea de risc profesional, va fi despagubit beneficiarul, care poate solicita/plati refacerea bunului, in limita avariei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri apartament asigurat lordu lordu In urma lucrarilor de termo-hidro izolare a blocului (facute in bataie de joc de catre firma care a cistigat licitatia cu primaria orasului), apartamentul a ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru o camera inchiriata unei firme jean59 jean59 Detin un spatiu proprietate personala si o parte ( o camera ) am inchiriat-o unei societati comerciale care desfasoara o activitate de comert .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)