avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri apartament asigurat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri apartament asigurat

In urma lucrarilor de termo-hidro izolare a blocului (facute in bataie de joc de catre firma care a cistigat licitatia cu primaria orasului), apartamentul a fost inundat in urma ploilor si a ninsorilor. Am luat legatura cu firma de asigurari mi-au raspuns ca nu ma pot desbagubii, invocind "pagubele produse de infiltrarea apei care nu este urmare avariilor tevilorsa conductelor si cele cauzate de revarsare sau refulare a canalelor si coductelor de scurgere".
Mentionez ca pina la data cind a fost inceputa lucrarea de termo si hidro izolare nu am avut probleme cu infiltrari de apa, deci paguba este clar produsa de firma de constructii.
Ce este de facut?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:00, 3 Februarie 2010
A fost incheiat un contract inaintea de inceperea lucrarii,cred.Executantul lucrarii poate fi obligat la remedierea deficientelor si plata reparatiilor.
Da, a fost incheiat un contract intre firma de constuctii si Primaria orasului.......! Dar, nelamurirea mea este, de ce firma de asigurari ASIROM, nu ma poate despagubii in aceasta situatie, eu avind o asigurare complecta ( un fel de CASCO )! De ce trebuie sa ma "cert" cu cei de la firma de constructii, eu fiind asigurata?
Va multumesc!
O asigurare "completa" e niciodata "perfect completa",trebuie sa cititi cu atentie clauzele politei de asigurare,asa veti vedea daca aceasta paguba este sau nu acoperita de asigurare.In general,firmele de asigurari incearca sa gaseasca orice mica portita de iesire in clauze pentru a nu plati despagubirile.
Daca acest risc nu este stipulat in polita,solutia este sa cereti executantului lucrarii acoperirea pagubei.
@carla invoca o "portita" in mod malitios.Ignoram faptul ca asigurarile se fac impotriva unor evenimente care nu tin de actiunea culpabila a unei persoane fizice/juridice, care raspunde prin contract de calitatea interventiei facute asupra bunului asigurat.
In acest sens, infiltratiile prin acoperis nu sunt urmare ale unui fenomen natural incontrolabil (furtuna,ploaie torentiala,tornada, etc.) ci ori a lipsei de intretinere/reparare preventiva , ori in cazul vizat , de executia necorespunzatoare a unor lucrari de etansare, imputabila executantului pe baza garantiei (este prevazuta in contract.)
Pentru a evita si alte surprize in viitor, cititi capitolul "Excluderi" din conrtract, pentru a vedea care sunt evenimentele fara acoperire si pentru care este posibil(doar pentru unele) sa solicitati acoperirea prin clauze speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu terasa si administratia Mihai SG Mihai SG Buna Ziua, Au fost probleme cu terasa si acum, dupa reparatie, sunt si mai multe. Conditiile in care se intampla toate astea sunt urmatoarele: 1) ... (vezi toată discuția)
Asigurare apartament obligatorie + suplimentara C198010 C198010 Am un apt la ultimul etaj in Constanta. In urma ploilor torentiale apa a patruns in apartament prin tavan, producind pagube imense. Asigurare imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Asigurare bunuri mihnea popovici mihnea popovici Vom executa lucrari de tamplarie la o societate comerciala. Contravaloarea lucrarilor este acoperita de asigurari. In mod normal contractul de executie de ... (vezi toată discuția)